To je to što me zanima!

Samo u Srbiji: Real i Atletiko igraju el Clásico Donje Jajine

Život u srpskom selu Donjoj Jajini zaustavit će se 28. rujna na 90 minuta jer će Atletiko i Real igrati seoski derbi, malo drugačiji od onog pravog, "el Madrileña"...
Vidi originalni članak

Selo Donja Jajina ima 2000 stanovnika i dva nogometna kluba - Real i Atletiko Donja Jajina. U selu nema kafića pa se navijači zagrijavaju ispred dva dućana. Svaki klub ima svoj dućan. 

- Dućani su jako blizu pa se gledamo preko ograde i dovikujemo. Stalno nešto provociraju - govore navijači novoosnovanog Atletika pa dodaju:

- Živimo za 28. rujna kad ćemo igrati prvi "le klasično", tako se zove ovaj naš derbi - rekao je Boban Cvetković, osnivač i predsjednik Atletika.

Real iz Donje Jajine postoji već neko vrijeme, a ime je dobio po nekadašnjem sponzoru, tvrtki Real iz Leskovca. Atletiko je nastao iz inata Realu.

- Izbacili su me iz kluba pa sam osnovao svoj. Sa mnom je otišlo osam igrača Reala koji su nam sad glavni igrači - objasnio je Cvetković.

Kako je Donja Jajina malo selo svi se poznaju pa nema "zle krvi" među igračima oba kluba.

- Brat i ja smo igrači Atletika, ali ne svađamo se ni s kim iz Reala jer smo do jučer bili suigrači - objasnio nam je Nemanja Bojanić, igrač Atletika. 

Igrači se žale kako atmosferu derbija zagrijavaju stariji mještani Donje Jajine koji nemaju veze s nogometom. O utakmici na kojoj će "vrijeme stati" govore i žene, ali sa strepnjom. 

- Treba pozvati policiju. Ne jedna kola, nego više njih - žali se jedna žiteljica predgrađa Leskovca. 

No angažman svih mještana neće se zaustaviti samo na promociji derbija. Na dan utakmice skupljat će potpise za promjenu imena sela u Madrid kako više ne bi morali skandirati: "Hala, Donja Jajina!".

Idi na 24sata

Komentari 76

  • MirkoMirkic 24.09.2014.

    ne seeerrriiii

  • burek. 23.09.2014.

    "Stalno nešto provociraju". Bit će tu nereda. Uff.

  • Sesinator_1 22.09.2014.

    umjesto u Srbiji trebali ste stavit beogradski sandžak

Komentiraj...
Vidi sve komentare