To je to što me zanima!

Lakersi pomeli Denver! LeBron 'lomio' koš, Jokić nemoćan...

Puno lakše od očekivanog Lakersi su poveli u finalu Zapada protiv Denvera. Nikola Jokić jako rano je ušao u probleme s osobnim pogreškama pa na parketu proveo samo 25 minuta...
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije Los Angeles Lakersi pregazili su Denver Nuggetse 126-114 i došli do 1-0. Lakersi su u prethodne dvije serije protiv Portlanda i Houstona ušli s porazom pa hvatali ritam kroz seriju, ali ovaj put su silovito krenuli od početka

Utakmica je bila izjednačena u fantastičnoj prvoj četvrtini u kojoj smo gledali pravi revolveraški obračun. Ipak, u drugoj četvrtini stvari su krenule nizbrdo za Nuggetse. Za početak, Denver nikako nije mogao braniti tranziciju, a to su Lakersi iskorištavali. U korist im nisu išli ni suci koji su u nekoliko napada zaredom donijeli pomalo sporne odluke te Nikoli Jokiću svirali dva faula u napadu čime su ga poslali na klupu.

Ipak, Denver je tad igrao prilično loše, a iznad vode ih je držao Jamal Murray, pa su na predah otišli s izdrživih -11.

U trećoj četvrtini - potpuni raspad! Prvo minutama nisu zabili poen, a potom su se u obrani potpuno pogubili. Kasnili su s rotacijama, griješili pri preuzimanjima, a Lakersi su izgledali kao nekakav putujući košarkaški šou. Rajon Rondo bacao je luda dodavanja, Dwight Howard lijepio je blokade, a LeBron James je hladno mogao igrati u pola snage jer za više nije bilo potrebe. Sve to vrijeme Anthony Davis samo je trpao i trpao.

U četvrtoj četvrtini već je vodstvo Lakersa prešlo i 20 razlike, a u posljednjih pet minuta Frank Vogel dao je priliku rezervnim igračima pa je Denver to iskoristio za uljepšavanje rezultata te spustio na prihvatljivih minus 12.

U poraženoj momčadi Nikola Jokić zabio je 21 poen u tek 25 minuta, Jamal Murray isto toliko u četiri minute igre više. Kod Lakersa je Davis zabio 37 poena i uhvatio deset skokova, a LeBron James zabio je 15 poena i podijelio 12 asistencija.

Utakmicu ste mogli pratiti na našem portalu uz komentare naših novinara te uz stručnog komentatora Krešimira Ljubičića, talentiranog centra Gorice i bivšeg igrača Cibone.

- Denver je kao i u dosadašnjim serijama jako loše ušao u seriju. Sve njihove mane došle su do izražaja. Lakersi su odigrali protiv Denvera baš onako kako treba. Forsirali su tranziciju, napunili su Jokića faulovima te ga izbacili iz ritma. Uz to su i iskorištavali Denverovu očajnu obranu trice koja proizlazi iz sporih obrambenih rotacija, a to je dopustilo i igračima poput Caldwella-Popea i Morrisa da se razigraju. Malone će zasigurno u drugoj utakmici napraviti neke preinake te je teško za očekivati da će se Lakersi u sljedećoj utakmici baš ovako prošetati - kazao je Ljubičić.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Zgstrong90 19.09.2020.

    Ocekivano!!!:) Iskreno ja sam ocekivao i vecu dominacijuLaL, AL ocito vide i oni koliko su bolje pa laganini treca brzina pa onda sa ozbiljnom ekipom kao sto je Miami se potuc za novi naslov. Svi koji prate kosarku znaju da Jokic i ostatak denvera ,osim iznimke super Murraya, nemaju kaj traziti protiv Lal-a ,drugorazredni igraci. A kada se pojavi play off Rondo, ma milina za gledati.Najolja i najatraktivnija kosarka,bez premca.

  • NIKE 19.09.2020.

    Ide LeBron po 4. prsten.

  • MatijaKezele 19.09.2020.

    Lakersi i suci - stara ljubav zaborava nema 🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare