Obavijesti

Sport

Komentari 45

Lakersi pomeli Denver! LeBron 'lomio' koš, Jokić nemoćan...

Lakersi pomeli Denver! LeBron 'lomio' koš, Jokić nemoćan...

Puno lakše od očekivanog Lakersi su poveli u finalu Zapada protiv Denvera. Nikola Jokić jako rano je ušao u probleme s osobnim pogreškama pa na parketu proveo samo 25 minuta...

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije Los Angeles Lakersi pregazili su Denver Nuggetse 126-114 i došli do 1-0. Lakersi su u prethodne dvije serije protiv Portlanda i Houstona ušli s porazom pa hvatali ritam kroz seriju, ali ovaj put su silovito krenuli od početka

Utakmica je bila izjednačena u fantastičnoj prvoj četvrtini u kojoj smo gledali pravi revolveraški obračun. Ipak, u drugoj četvrtini stvari su krenule nizbrdo za Nuggetse. Za početak, Denver nikako nije mogao braniti tranziciju, a to su Lakersi iskorištavali. U korist im nisu išli ni suci koji su u nekoliko napada zaredom donijeli pomalo sporne odluke te Nikoli Jokiću svirali dva faula u napadu čime su ga poslali na klupu.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Lakers

Ipak, Denver je tad igrao prilično loše, a iznad vode ih je držao Jamal Murray, pa su na predah otišli s izdrživih -11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U trećoj četvrtini - potpuni raspad! Prvo minutama nisu zabili poen, a potom su se u obrani potpuno pogubili. Kasnili su s rotacijama, griješili pri preuzimanjima, a Lakersi su izgledali kao nekakav putujući košarkaški šou. Rajon Rondo bacao je luda dodavanja, Dwight Howard lijepio je blokade, a LeBron James je hladno mogao igrati u pola snage jer za više nije bilo potrebe. Sve to vrijeme Anthony Davis samo je trpao i trpao.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Lakers

U četvrtoj četvrtini već je vodstvo Lakersa prešlo i 20 razlike, a u posljednjih pet minuta Frank Vogel dao je priliku rezervnim igračima pa je Denver to iskoristio za uljepšavanje rezultata te spustio na prihvatljivih minus 12.

U poraženoj momčadi Nikola Jokić zabio je 21 poen u tek 25 minuta, Jamal Murray isto toliko u četiri minute igre više. Kod Lakersa je Davis zabio 37 poena i uhvatio deset skokova, a LeBron James zabio je 15 poena i podijelio 12 asistencija.

NBA: Playoffs-Denver Nuggets at Los Angeles Lakers

Utakmicu ste mogli pratiti na našem portalu uz komentare naših novinara te uz stručnog komentatora Krešimira Ljubičića, talentiranog centra Gorice i bivšeg igrača Cibone.

- Denver je kao i u dosadašnjim serijama jako loše ušao u seriju. Sve njihove mane došle su do izražaja. Lakersi su odigrali protiv Denvera baš onako kako treba. Forsirali su tranziciju, napunili su Jokića faulovima te ga izbacili iz ritma. Uz to su i iskorištavali Denverovu očajnu obranu trice koja proizlazi iz sporih obrambenih rotacija, a to je dopustilo i igračima poput Caldwella-Popea i Morrisa da se razigraju. Malone će zasigurno u drugoj utakmici napraviti neke preinake te je teško za očekivati da će se Lakersi u sljedećoj utakmici baš ovako prošetati - kazao je Ljubičić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
NBA, finale Zapadne konferencije 03:00 , Orlando
L.A Lakersi
126 : 114
Denver
Sortiranje događaja
STRUČNI KOMENTAR

Denver je kao i u dosadašnjim serijama jako loše ušao u seriju. Sve njihove mane došle su do izražaja. Lakersi su odigrali protiv Denvera baš onako kako treba. Forsirali su tranziciju, napunili su Jokića faulovima te ga izbacili iz ritma. Uz to su i iskorištavali Denverovu očajnu obranu trice koja proizlazi iz sporih obrambenih rotacija, a to je dopustilo i igračima poput Caldwella-Popea i Morrisa da se razigraju. Malone će zasigurno u drugoj utakmici napraviti neke preinake te je teško za očekivati da će se Lakersi u sljedećoj utakmici baš ovako prošetati - rekao je centar Gorice Krešimir Ljubičić

KRAJ

I kraj susreta u Orlandu! Lakersi su u potpunosti zasluženo došli do velike pobjede koju su osigurali već u trećoj četvrtini. Nikola Jokić vrlo rano je ušao u probleme s osobnim pogreškama, a za njim i Jamal Murray.

To su iskoristili Lakersi koji silovitom tranzicijom utrpali niz laganih koševa, a na kraju i došli do uvjerljive pobjede. 

Anthony Davis zabio je 37 koševa uz deset skokova i četiri asistencije. LeBron je zabio 15 poena, ali zato asistirao 12 puta. Zabijanje koševa prepustio je raspoloženijim igračima, a on je radio ono u čemu je uvijek najbolji. Razigravao je vukao loptu u tranzicije te igrao sjajnu obranu.

Kod Denvera su Jokić i Murray zabili po 21 poen.

45'

I Vogel i Malone će u preostalim minutama priliku dati igračima koji nisu igrali danas ili su igrali jako malo. Ušao je Bol kod Denvera, a J.R Smith kod Lakersa...

44'

Mike Malone ostavio je Jokića i Murraya na klupi, a velika je vjerojatnost da se ovaj dvojac ni neće vraćati do kraja susreta. Nema ni nekog smisla jer je utakmica riješena.

Denver se držao do treće četvrtine kada ih je koštao izostanak najboljih igrača Jokića i Murraya koji su vrlo rano skupili velik broj prekršaja. Lakersi su to iskoristili i brzom tranzicijom dolazili do lakih koševa, dok su Nuggetsi svaki napad iskorištavali maksimalno do kraja. A kada je krenulo 'točenje' trica, bilo je jasno da je serija gotova. Razlika je bila sve veća, a sve je bilo gotovo već u trećoj četvrtini kada su LeBron i društvo došli do plus 24 i tu razliku održavaju i dalje...

42'

Rondoooooooooo. Kako nam je samo falio u Orlandu. Nije više u naponu snage kao nekada, ali i dalje zna izvaditi neki trik iz svoje magične radionice. Sada je sjajno pogodio jedan težak floater i oduševio sve pred malim ekranima.

Drže Lakersi i dalje tih 20 razlike, a Vogel je odlučio odmoriti LeBrona jer je utakmica praktički riješena. No zato je stvari u svoje ruke preuzeo Anthony Davis koji trpa kao lud. Zabio je sada pet koševa zaredom i došao do 37. koša! Ima uz to i deset skokova te četiri asistencije

Komentari 45