To je to što me zanima!

Samuel za pobjedu Intera: Ni igrač više nije pomogao Milanu

Nogometašima Intera pripao je Derby della Madonnina u kojem je Milan svladao 1-0. Jedini gol zabio je Samuel u 3. minuti, a 'nerazzuri' su od 48. imali igrača manje
Vidi originalni članak

Pogodak Waltera Samuela već u trećoj minuti utakmice na San Siru odredio je pobjednika milanskog derbija u sedmom kolu Serije A, čiji je nominalni domaćin bio AC Milan.

Pogodio je 34-godišnji argentinski stoper glavom na asistenciju Estebana Cambiassa za jedini pogodak na utakmici. Njime je momčad Andree Stramaccionija došla do sedme ovosezonske pobjede pri sedmom gostovanju u natjecateljskim utakmicama.

Domaća momčad, koja je upisala i četvrti ovosezonski prvenstveni poraz, igrala je od 48. minute s igračem više zbog isključenja Interova Japanca Yuta Nagatoma, koji je drugi žuti karton dobio zbog igranja rukom.

Gradski rivali inače nisu remizirali u posljednjih 16 prvenstvenih dvoboja. Inter je pritom slavio deset, Milan šest puta.

Milanu je ovo već četvrti ovosezonski prvenstveni poraz. Najgori je to ulazak kluba u Seriju A od sezone 1941/42.

U drugom derbiju kola Napoli je na svom stadionu nadigrao Udinese 2-1. Sva su tri pogotka pala u trećoj trećini prvog poluvremena. Pobjednički je zabio Goran Pandev, Makedonac koji će u petak predvoditi svoju reprezentaciju u dvoboju A-skupine eurokvalifikacija za SP u Brazilu protiv hrvatske nacionalne momčadi.

Napolitanci su ovom pobjedom zadržali priključak uz Juventus na vrhu ljestvice. I dalje su bez poraza, sa šest pobjeda iz sedam uvodnih ogleda.

Allegri: Očito su suci u lošoj formi kao i mi

Trener Milana Massimiliano Allegri okrivio je suca Paola Valerija za poraz (1-0) svojih nogometaša od gradskog rivala Intera u 7. kolu Serije A.

''Nerazzurri'' su slavili pogotkom Waltera Samuela već u trećoj minuti, a Milan nije iskoristio činjenicu da je gotovo cijelo drugo poluvrijeme, točnije od 48. minute, imao igrača više zbog isključenja Yuta Nagatoma. Krivnju za poraz Allegri je prebacio na leđa Valerija, a svoje je izlaganje nakon utakmice započeo uobičajenom floskulom.

- Inače nikad ne govorim o suđenju. Ali sada moram.

- Sudac je puno griješio u nedjeljnoj utakmici. U prvom je poluvremenu napravio tehničku pogrešku jer je svirao kraj 12 sekundi prije isteka vremena. Nakon toga nije dosuđen prekršaj zadnjeg čovjeka obrane na Emanuelsonu, a možda je bio i penal na Robinhu. Ne tražim isprike i možda sudac jednostavno nije imao sreće, ali njegove su pogreške bile stvarno očite - istaknuo je Allegri, a potom se sjetio još jedne navodne pogreške:

- Ne znam zašto nam je poništen pogodak Montoliva. Taj bi gol bio ključan. Sramota je da je bilo toliko odluka protiv nas, ali možda su i suci u lošoj formi kao i mi.

A u koliko je lošoj formi Milan govori podatak da mu je ovo najgori ulazak u Seriju A od sezone 1941/42. ''Rossoneri'' nakon sedam kola imaju dvije pobjede, remi i čak četiri poraza. Inter je, pak, slavio u svih sedam službenih gostovanja ove sezone, a na ljestvici talijanskog prvenstva drži četvrto mjesto, s četiri boda manje od Juventusa i Napolija.

- Ovu pobjedu posvećujem igračima i navijačima koji su stali iza mene nakon poraza od Siene kad mnogi drugi nisu bili tako ljubazni. Mislim da smo u nedjelju bili posebno dobri u dva segmenta. Kao prvo, u pristupu utakmici. Željeli smo krenuti snažno i uspjeli smo. Što se tiče tempa, ovo je bio naš najbolji start ove sezone. Kao drugo, oduševilo me kako smo reagirali kad smo ostali s igračem manje. Pokazali smo karakter velikog kluba - izjavio je trener Intera Andrea Stramaccioni, odbacivši na kraju usporedbe s bivšim strategom Joseom Mourinhom.

- Nisam Mourinho, ja sam ja. Jedina usporedba s njim koju želim je ta da sam veliki radnik.

Serie A, 7. kolo:

Fiorentina – Bologna 1-0 (Jovetić 7)

Catania – Parma 2-0 (Gomez 2, Bergessio 80)

Pescara – Lazio 0-3 (Hernanes 5, Klose 25, 36)

Siena – Juventus 1-2 (Calaio 45+2 / Pirlo 14, Marchisio 84)

Torino – Cagliari 0-1 (Nene 74-11m)

Roma – Atalanta 2-0 (Lamela 30, Badley 62)

Milan – Inter 0-1 (Samuel 3)

Napoli – Udinese 2-1 (Hamšik 30, Pandev 45+1 / Pinzi 43)

Idi na 24sata

Komentari 24

  • SonjaJasminBenić 08.10.2012.

    milan kako igra mogao bi se preseliti u neku županijsku ligu i ostati tamo dok ne nadu nekog boljeg sponzora i kupi im bar 9-10 novih igraca!

  • mariokempes 08.10.2012.

    hahaha sa igračem manje smo vas dobili,INTER PER SEMPRE!!!!!!

  • top7 08.10.2012.

    Messi i Cristiano su stvarno iz neke drgue galaksije

Komentiraj...
Vidi sve komentare