Obavijesti

Sport

Komentari 24

Samuel za pobjedu Intera: Ni igrač više nije pomogao Milanu

Samuel za pobjedu Intera: Ni igrač više nije pomogao Milanu
7

Nogometašima Intera pripao je Derby della Madonnina u kojem je Milan svladao 1-0. Jedini gol zabio je Samuel u 3. minuti, a 'nerazzuri' su od 48. imali igrača manje

VIDEO

Pogodak Waltera Samuela već u trećoj minuti utakmice na San Siru odredio je pobjednika milanskog derbija u sedmom kolu Serije A, čiji je nominalni domaćin bio AC Milan.

Pogodio je 34-godišnji argentinski stoper glavom na asistenciju Estebana Cambiassa za jedini pogodak na utakmici. Njime je momčad Andree Stramaccionija došla do sedme ovosezonske pobjede pri sedmom gostovanju u natjecateljskim utakmicama.

Domaća momčad, koja je upisala i četvrti ovosezonski prvenstveni poraz, igrala je od 48. minute s igračem više zbog isključenja Interova Japanca Yuta Nagatoma, koji je drugi žuti karton dobio zbog igranja rukom.

Gradski rivali inače nisu remizirali u posljednjih 16 prvenstvenih dvoboja. Inter je pritom slavio deset, Milan šest puta.

Milanu je ovo već četvrti ovosezonski prvenstveni poraz. Najgori je to ulazak kluba u Seriju A od sezone 1941/42.

U drugom derbiju kola Napoli je na svom stadionu nadigrao Udinese 2-1. Sva su tri pogotka pala u trećoj trećini prvog poluvremena. Pobjednički je zabio Goran Pandev, Makedonac koji će u petak predvoditi svoju reprezentaciju u dvoboju A-skupine eurokvalifikacija za SP u Brazilu protiv hrvatske nacionalne momčadi.

Napolitanci su ovom pobjedom zadržali priključak uz Juventus na vrhu ljestvice. I dalje su bez poraza, sa šest pobjeda iz sedam uvodnih ogleda.

Allegri: Očito su suci u lošoj formi kao i mi

Trener Milana Massimiliano Allegri okrivio je suca Paola Valerija za poraz (1-0) svojih nogometaša od gradskog rivala Intera u 7. kolu Serije A.

''Nerazzurri'' su slavili pogotkom Waltera Samuela već u trećoj minuti, a Milan nije iskoristio činjenicu da je gotovo cijelo drugo poluvrijeme, točnije od 48. minute, imao igrača više zbog isključenja Yuta Nagatoma. Krivnju za poraz Allegri je prebacio na leđa Valerija, a svoje je izlaganje nakon utakmice započeo uobičajenom floskulom.

- Inače nikad ne govorim o suđenju. Ali sada moram.

- Sudac je puno griješio u nedjeljnoj utakmici. U prvom je poluvremenu napravio tehničku pogrešku jer je svirao kraj 12 sekundi prije isteka vremena. Nakon toga nije dosuđen prekršaj zadnjeg čovjeka obrane na Emanuelsonu, a možda je bio i penal na Robinhu. Ne tražim isprike i možda sudac jednostavno nije imao sreće, ali njegove su pogreške bile stvarno očite - istaknuo je Allegri, a potom se sjetio još jedne navodne pogreške:

- Ne znam zašto nam je poništen pogodak Montoliva. Taj bi gol bio ključan. Sramota je da je bilo toliko odluka protiv nas, ali možda su i suci u lošoj formi kao i mi.

A u koliko je lošoj formi Milan govori podatak da mu je ovo najgori ulazak u Seriju A od sezone 1941/42. ''Rossoneri'' nakon sedam kola imaju dvije pobjede, remi i čak četiri poraza. Inter je, pak, slavio u svih sedam službenih gostovanja ove sezone, a na ljestvici talijanskog prvenstva drži četvrto mjesto, s četiri boda manje od Juventusa i Napolija.

- Ovu pobjedu posvećujem igračima i navijačima koji su stali iza mene nakon poraza od Siene kad mnogi drugi nisu bili tako ljubazni. Mislim da smo u nedjelju bili posebno dobri u dva segmenta. Kao prvo, u pristupu utakmici. Željeli smo krenuti snažno i uspjeli smo. Što se tiče tempa, ovo je bio naš najbolji start ove sezone. Kao drugo, oduševilo me kako smo reagirali kad smo ostali s igračem manje. Pokazali smo karakter velikog kluba - izjavio je trener Intera Andrea Stramaccioni, odbacivši na kraju usporedbe s bivšim strategom Joseom Mourinhom.

- Nisam Mourinho, ja sam ja. Jedina usporedba s njim koju želim je ta da sam veliki radnik.

Serie A, 7. kolo:

Fiorentina – Bologna 1-0 (Jovetić 7)

Catania – Parma 2-0 (Gomez 2, Bergessio 80)

Pescara – Lazio 0-3 (Hernanes 5, Klose 25, 36)

Siena – Juventus 1-2 (Calaio 45+2 / Pirlo 14, Marchisio 84)

Torino – Cagliari 0-1 (Nene 74-11m)

Roma – Atalanta 2-0 (Lamela 30, Badley 62)

Milan – Inter 0-1 (Samuel 3)

Napoli – Udinese 2-1 (Hamšik 30, Pandev 45+1 / Pinzi 43)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše