To je to što me zanima!

Šarapova pomaže Ukrajincima, fanovi je napali: 'Zašto nisi osudila Rusiju zbog napada?'

Svakim danom sam sve više i više uništena i duboko rastužena slikama i pričama obitelji i djece pogođene rastućom krizom u Ukrajini. Doniram fondu za hitne slučajeve Save the Children, napisala je proslavljena ruska tenisačica
Vidi originalni članak

Nekoliko poznatih ruskih sportaša osudilo je invaziju Rusije nad Ukrajinom i zatražilo mir, ali mnogi su čekali Mariju Šarapovu. Proslavljena Ruskinja, jedna od najpopularnijih tenisačica u povijesti bijelog sporta, jedna je od onih čija riječ nosi na težini. I upravo zbog toga su svi očekivali od nje da će osuditi Vladimira Putina i agresiju njegove vojske. No, to se nije dogodilo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Već 15 dana Rusi razaraju i uništavaju ukrajinske gradove, dva milijuna ljudi napustilo je svoju zemlju, žrtava je sve više, a napokon se oglasila i bivša tenisačica Marija Šarapova (34) koja već godinama živi u SAD-u. Odlučila je pomoći ukrajinskom narodu.

- Svakim danom sam sve više i više uništena i duboko rastužena slikama i pričama obitelji i djece pogođene rastućom krizom u Ukrajini. Doniram fondu za hitne slučajeve Save the Children, organizaciji koja neumorno radi na osiguravanju, hranu, vodu i lijekove za podršku onima kojima je potrebna. Molimo vas da mi se pridružite u davanju donacije. Molim se za mir i šaljem svoju ljubav i podršku svima pogođenima - napisala je Ruskinja na Instagramu.

Mnogi su ju pohvalili za ovu gestu, ali ima onih koji su je i napali. Naime, kao što i sami možete pročitati, Šarapova u ni jednom dijelu objave nije spomenula 'Rusiju', 'rat', 'invaziju'.

- Zašto nisi osudila invaziju Rusije nad Ukrajinom? - upitao ju je jedan od pratitelja. 

Tu katastrofu u Ukrajini prouzročila je upravo njezina Rusija. Nije osudila napad svoje zemlje, a mnogi razlog vide u tome što se ne želi izlagati sankcijama i pritiscima. Da je osudila napad, vrlo vjerojatno bi ju dočekale posljedice u rodnoj zemlji koju često posjećuje. 

Kako god, pokazala je veliko srce i pomogla ljudima u nevolji. Primjer drugima. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Tko sere'' 11.03.2022.

    Živila zapadna demokracija i sloboda izražavanja ✌

  • tomislav22 11.03.2022.

    Mislim da ruskim sportašima nije nimalo svejedno osuditi napad Rusije, ipak oni u Rusiji imaju obitelj a režim im može svašta natovariti

  • be yourself 11.03.2022.

    Vrhunska riba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare