To je to što me zanima!

Šarić i cibosi uzvratili Jollyju, ali propustili su zabiti stotku

Cibona je u prvoj utakmici polufinala doigravanja lako svladala šibenski Jolly JBS 99-74 i tako mu uzvratila za iznenađujući poraz u Draženovu domu prije desetak dana
Vidi originalni članak

Dario Šarić uoči početka doigravanja obećao je visoku pobjedu protiv Jollyja uđu li cibosi čvrsto u utakmicu. A onda i potkrijepio riječi na samoj utakmici. 

Pogodio je dvije trice, triput zakucao, a uz 19 koševa uhvatio je i 11 skokova te podijelio pet asistencija, među kojima i jednu iz okreta iza glave za lagani koš Nicevića.

Šibenčani su na početku bljesnuli i poveli 13-6 na krilima Rona Rossa, no američki razigravač morao je uskoro izaći zbog dva brza prekršaja. Cibona je brzo preuzela kontrolu utakmice te u drugoj četvrtini povela 17 razlike. Gosti se nisu predavali, pa su se sredinom treće četvrtine tricom Kature primaknuli na 66-63, no tricama su odgovorili Blassingame i Rozić te opet usmjerili utakmica prema svojoj visokoj pobjedi.

U završnici je trener Danijel Lutz uveo i mlade Arapovića i Mazalina, koji je razočarao navijače deset sekundi prije kraja promašivši dodatno slobodno bacanje, pa Cibona ipak nije došla do željene stotke.

- Drago mi je da smo, nakon što je Jolly zaprijetio, odmah reagirali dobrim napadom na zonu i pogodili dvije trice - rekao je Lutz.

Prvi strijelac utakmice bio je Žižić s 21 košem, Kus je ubacio 18, a Blassingame 14. Kod Šibenčana je najefikasniji bio Katura s 19 poena, a Ross je zabio 14.

Druga utakmica igra se u utorak u Šibeniku.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Florida 18.05.2013.

    ma o kakvom uzvracanju vi pricate??? to moze povirovat samo neko ko neprati ovi nas sport i kao neka iznenadjenja u prvenstvu. da nema kladionice cibona bi ih dobila svaku utakmicu za minimalno 40ak razlike, a ovako izgube kuci (kao slucajno) i sad se revansiraju haha...pa to moze samo naivan i da nekazen glup povirovat da su slucajno izgubili al eto.

  • joe_balkan 18.05.2013.

    premda je protivnik nikakav,ovakve naslove i tekstove želim slušati o Šariću! dokaži nam svima mali da je ovo bila samo mala kriza i da neces ostat "samo" talent!

Komentiraj...
Vidi sve komentare