To je to što me zanima!

Seedorf: I dalje nemam klub, samo zato jer sam tamnoput

Bivši nizozemski reprezentativac Clarence Seedorf smatra da su tamnoputi treneri diskriminirani u nogometnom svijetu i da rijetko imaju priliku biti glavni treneri
Vidi originalni članak

Bivši nizozemski reprezentativac Clarence Seedorf koji je Ligu prvaka osvojio s Ajaxom, Real Madridom i Milanom, požalio se za talijanski list Gazzettu dello Sport da su tamnoputi treneri diskriminirani u nogometnom svijetu. 

Seedorf smatra da je njegova boja kože razlog zbog kojeg je ne dobiva ponude, ali da on nije jedini. 

- Ne postoji jednakost u davanju šanse između trenera. Brojke govore same za sebe. U današnjem nogometu nema afroameričkog trenera koji ima jaku poziciju - rekao je Seedorf misleći pritom i na Patricka Vieira (44) i Thierryja Henryja (43).

Nizozemac porijeklom iz Surinama, trenersku karijeru započeo je u Milanu 2014. godine vodeći juniorske momčadi. Nakon samo pet mjeseci, Seedorf je dobio otkaz te je otišao u Kinu trenirati momčad Shenzena iz Guangdonga.

- Prihvaćao sam sve vrste ponuda kako bih dokazao da vrijedim. Riskirao sam jer nije bilo puno ponuda i znamo zašto. Vrata moraju biti otvorena svima, bez obzira odakle ste i kako izgledate. Najvažnije je to da li ste za nešto sposobni ili ne - zaključio je Nizozemac koji je u rodnom Surinamu potpomogao izgraditi stadion za djecu koji danas po njemu nosi ime. 

Seedorf je inače bio poznat po ubojitom šutu i odličnim pasovima, a u nogometnoj karijeri je najviše je dao u dresu Milana gdje je odigrao 300 utakmica i zabio 47 golova. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Dadoya 23.02.2021.

    Svih tih godina u profesionalnon nogometu; i onda on siri rasizam; brate pa nemos ti biti trener velikog kluba ako nemas iskustvo; imas nogometno ali nemas trenersko; ako je “rasizam” u pitanju, prvo se prijavi u Ajax pa pitaj sto te oni nece, pa onda pitaj da treniras Nizozemsku repku; pa onda dalje po svijetu prica o rasizmu; u krajnjem slucaju, budi trener malog kluba pa napravi rezultate; sve to razmazeno; ali fali love; to je to... odi u mali Klub u Bosni, napravi rezultat za male pare;

  • 23.02.2021.

    U pravu je.

  • 23.02.2021.

    Uvjek kazem Crnci su najveci rasisti

Komentiraj...
Vidi sve komentare