To je to što me zanima!

Šef sudaca: Nezadovoljan sam suđenjem i korištenjem VAR-a

Sutra ćemo imati analizu suđenja i preslušati ćemo komunikaciju s VAR sobom. I onda dati priopćenje, rekao nam je kratko šef sudaca HNS-a Ante Kulušić
Vidi originalni članak

S velikom srećom i radošću HNS je početkom veljače predstavio VAR. Dakako, nije se očekivalo od njega da sudi umjesto sudaca, već da samo popravlja njihove pogreške. Koliko je VAR bio potreban hrvatskom nogometu, dokazano je već na utakmici Varaždina i Hajduka kada je tehnologija čak četiri puta reagirala i pomogla sucu. No ta utakmica pokazala je da je sudačka kvaliteta u Hrvatskoj na zaista mizernom nivou i da VAR ne može suditi umjesto njih.

U nekoliko kola proljetnog dijela prvenstva VAR se pokazao u dobrom svjetlu i tako sve do stanke zbog korona virusa. Nogomet je stao na tri mjeseca, a izgleda kao da je i VAR zahrđao. Nedjeljni ogled Rijeke i Osijeka pokazao je da Hrvatskoj očito ne mogu pomoći niti VAR niti AVAR, a pitanje je bi li Pierluigi Collina imao neki učinak. Sudački previdi su već godinama veliki problem u hrvatskom nogometu, stalno se priča o promjenama, bolji dani su se očekivali nakon dolaska tehnologije, ali sve je ostalo isto. I dalje ne pričamo o golovima i sjajnim potezima nakon utakmica, sudački repovi su se ustalili kao uobičajena tema.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NIJE MU PRVI PUT Grezda je osječki Hulk: Pljunuo je protivničkog igrača u Rangersima, bacao je dres...

Reagirao je i predsjednik Komisije sudaca HNS-a Ante Kulušić koji je nezadovoljan suđenjem Igora Pajača.

- Za utorak sam sazvao sastanak komisije. Ja kao predsjednik nisam zadovoljan suđenjem, ni korištenjem VAR-a na Rujevici. On očito nije bio adekvatno korišten. Sutra ćemo imati analizu suđenja i preslušat ćemo komunikaciju s VAR sobom. I onda dati priopćenje - rekao nam je kratko Kulušić.

HOĆE LI GA MAKNUTI? Meštroviću sol na ranu: Pajač će suditi Osijeku i u utakmici protiv Lokomotive u nedjelju?

A kada je šef sudaca nezadovoljan suđenjem...

Nekoliko je spornih odluka, a prva je već iz 4. minute kada je Lončar pokosio Gorgona poput tenka i za to nije dobio ni žuti karton. S visoko podignutom kopačkom udario je Austrijanca u gležanj, Pajač očito nije najbolje vidio taj prekršaj, a VAR soba nije ni reagirala. Sporan je i drugi žuti karton kojeg je dobio Mađar Laszlo Kleinheisler. Riječ je o nepostojećem prekršaju, ali tu sva krivica pada na suca Pajača jer VAR nema pravo na pregled situacija koji se tiču žutih kartona, iako bila riječ i o drugom žutom.

KOMENTAR U Hrvatskoj su suci zaštićeni kao 'lički medvjedi'. Za ovo baš nitko neće odgovarati...

Talys je u 70. minuti igrački, najnormalnijom obrambenom reakcijom (u skoku zauzeo bolju poziciju od suparničkog igrača) išao glavom na loptu i odnio ju, ali hrvatski VAR se sada na opće iznenađenje 'probudio' i čini nam se, dosudio krivo.. Pajač je uz pomoć kolega iz sobe pokazao na bijelu točku i potpuno razbjesnio Osječane. 

Kazne će biti sigurno, ali Osijeku nitko ne može vratiti izgubljeno polufinale...

Idi na 24sata

Komentari 24

  • ojhrvatskamati 01.06.2020.

    milimetar je dijelio gorgona da se pozdravi s karijerom...pajač je tako refundirao crveni...los sudac, zasluzena pobjeda Rijeke

  • 01.06.2020.

    Nisam gledao utakmicu, ali ovoliko dramatiziranja je svojstveno samo na Balkanu. Sudac griješio pa što onda. Griješe i u Evropi pa nigdje toliko kmečanja. Nekad ti pomognu nekad te zakinu. Osječanima ovako nešto ne treba. Primitivno i jadno.

  • skipi 01.06.2020.

    Ova utakmica se mora ponistiti ovo je katastrofalno suđenje..... dokle trpit teror pojedinaca.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare