Obavijesti

Sport

Komentari 6

Grezda je osječki Hulk: Pljunuo je protivničkog igrača u Rangersima, bacao je dres...

Grezda je osječki Hulk: Pljunuo je protivničkog igrača u Rangersima, bacao je dres...
2

Albanski internacionalac je probleme s ponašanjem imao i u Lokomotivi gdje je igrao od 2015. do 2017. godine, Rangersi su ga otjerali jer je pljunuo protivničkog igrača...

VIDEO

Drama, drama i drama. Kako drugačije opisati utakmicu na koju smo čekali skoro tri mjeseca? Riječani su ponosni na svoj preokret i prolazak u finale Kupa, a Osječani su jedva pustili suca Igora Pajača da ode u svlačionicu. Trener Ivica Kulešević sve je usporedio s Jugoslavijom, a sportski direktor Alen Petrović ustvrdio je da ovo nisu čista posla. 

No prava drama je nastupila tek nakon utakmice. Napadač Rijeke Antonio Mirko Čolak išao je prema parkingu, a onda se u jednom trenutku poput Hulka ukazao igrač Osijeka Eros Grezda (25) i opalio mu šamarčinu. Odmah je intervenirala i policija koja je razdvojila ratoborni dvojac i napisala izvješće. 

Ovakvi napadi između igrača rijetkost su u hrvatskom nogometu, ali za Grezdu je to svakako rutina. Prije dvije godine je kao sjajni krilni igrač, snažan, brz i prodoran, Gradski vrt zamijenio Glasgow Rangersima za čak dva milijuna eura. Ali upravo zbog temperamenta i teškog karaktera vratio se nazad u Osijek, a glavni razlog njegovog odlaska bilo je pljuvanje protivničkog igrača. No krenimo ispočetka.

Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa između HNK Rijeka i NK Osijek

Albanski internacionalac je probleme s ponašanjem imao i u Lokomotivi gdje je igrao od 2015. do 2017. godine. Nekoliko mjeseci prije njegovog odlaska, Lokosi su remizirali protiv Intera. Grezda je bio jako loš na toj utakmici, a tadašnji trener Mario Tokić zamijenio ga je vrlo rano. To mu se baš i nije svidjelo te skinuo dres i bacio ga na travu i uputio nekoliko psovki sebi u bradu.

- Nisam vidio što se točno dogodilo, ali vrlo vjerojatno će biti određenih sankcija - govorio je tada direktor Lokomotive Božidar Šikić. Nije poznato je li bilo sankcija, ali možda je ta njegova reakcija kumovala odlasku u Osijek. 

U Osijeku se primirio i igrao zaista sjajan nogomet. Sudjelovao je u povijesnom rušenju PSV-a, bio je nezaustavljiv na lijevom krilu i postao vrijedni osječki eksponat. Vrijeme za odlazak stiglo je 2018. kada je Osijek u kvalifikacijama za Europsku ligu igrao protiv Rangersa i nesretno ispao, a Grezda se najviše pokazao i svidio treneru škotskog velikana Stevenu Gerrardu koji je inzistirao na njegovom dolasku. Škoti su ga doveli za dva milijuna eura, a put Glasgowa otišao je i Borna Barišić. 

Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa između HNK Rijeka i NK Osijek

- Fantastičan je igrač i navijači će ga obožavati jer može doprinijeti u posljednjoj trećini. Jako je brz, direktan i ima međunarodno iskustvo. "Prema onome što su mi rekli Borna (Barišić) i (Nikola) Katić, bio je daleko najbolji igrač Osijeka prošle sezone. Jako je opasan i, iako nikada ne volimo vidjeti ozlijeđenih igrača, imamo sreće što nije bio spreman za utakmicu protiv nas. Ako sve prođe u redu, bit će nam jako važan igrač - hvalio ga je na sva zvona Gerrard, ali stvarnost je ipak bila malo drugačija.

U to vrijeme igrao je i za albansku reprezentaciju, ali izbornik Christian Panucci ga je, nakon dolaska u Glasgow, izostavio s popisa zbog loše fizičke spreme. Ista stvar se nastavila i u škotskom klubu. Odigrao je samo 17 utakmica i zabio dva gola, ali to su bile blijede partije. Nije sve išlo kako treba, a teški karakter je kiptio. Nezadovoljan njegovim zalaganjem i igrama, Gerrard ga je prebacio u rezervnu momčad, a tamo je eruptirao vulkan koji je neko vrijeme kiptio u njemu.

Rezervna momčad Rangersa igrala je prijateljsku utakmicu, a Grezda je poludio nakon jednog duela i pljunuo protivničkog igrača. Utakmicu je odradio do kraja, a nakon utakmice odbio se rukovati s protivničkim igračima te se usput svađao i s nekoliko navijača koji us pratili utakmicu. U Rangersu su toliko bili posramljeni da je Grezdin suigrač Greg Doherty otišao u suparničku svlačionicu i ispričao se u ime kluba.

Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa između HNK Rijeka i NK Osijek

To je bio znak za Grezdin dolazak iz škotskog kluba.

- Eros mora znati da ako se ponaša tako, neće predstavljati ovaj klub ni na jednoj razini. Ovdje ne toleriramo pljuvače, nego se trudimo poštovati suparnike. Nitko tko se tako ponaša neće nositi dres Rangersa, tako da ćemo to riješiti. Ali moram sjesti licem u lice s Erosom i ostalim igračima i čuti njihovu verziju događaja. Ako se dokaže da je kriv za ono za što ga se tereti, za njega više nema mjesta - bile su posljednje Gerrardove riječi u vezi albanskog nogometaša.

Ubrzo je i napustio klub, škotski mediji ispratili su ga titulom 'pljuvača', a šansu mu je pružio klub u kojem je imao najbolja izdanja. Vratio se u Osijek, u prvih sedam utakmica nije pokazao baš ništa, a onda je nastupila stanka zbog korona virusa. Osijek je tri mjeseca čekao na nastavak sezone, a onda ih je dočekala drama protiv Rijeke gdje je Grezda opet pokazao da ima problem sa samokontrolom. 

Ošamario je Čolaka, ali Rijeka je ošamarila Osječane preokretom i prolaskom u finale Hrvatskog nogometnog kupa. Osječani će se sigurno suočiti s kaznom, a za pretpostaviti je da će i Grezda neko vrijeme na hlađenje uz lakši novčanik. 

Od nekad sjajnog igrača kojeg je Gerrard obožavao, Grezda je postao hodajuća bomba koja šamara i pljuje protivničke igrače. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića