To je to što me zanima!

"Pogledam na tribine i shvatim da znam barem polovicu ljudi"

Island je kao debitant i zemlja s najmanjom populacijom u povijesti europskih prvenstava izborila osminu finala. Na Islandu vlada prava euforija uoči utakmice u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Vrištanje islandskog komentatora u prijenosu jako dobro pokazuje kakva atmosfera vlada u ovoj otočkoj državi, debitantu na Euru i zemlje s najmanjom populacijom u povijesti europskih prvenstava s tek nešto više od 330.000 stanovnika.

- Nama je na svakoj utakmici gotovo kao da nas gleda obitelj. Pa ja vjerojatno poznajem 50 posto navijača na tribinama. Ako ih ne poznajem osobno, znam ih iz viđenja - rekao je islandski stoper Kari Arnason nakon povijesne pobjede protiv Austrije čime je Island izborio osminu finala protiv Engleske.

Momčad koju vodi Heimir Hallgrímsson jedna je od senzacija Europskog prvenstva.

- Nevjerojatno je da je ovdje 10.000 naših navijača na gotovo svakoj utakmici. Teško je opisati to što smo napravili. Svi smo bliski, praktički smo najbolji prijatelji i to što smo postigli je fantastično baš zbog toga - dodao je Arnason.

Sve ono što Island ima, srce, atmosferu i povezanost, nema naš protivnik u osmini finala, Portugal. Možda su baš sramotne izjave Cristiana Ronalda dodatno mobilizirale i povezale Islanđane. Ronaldo je na slavlje islandskih igrača nakon remija protiv Portugala rekao da se radi o "mentalitetu malih".

Anketa: Tko će osvojiti Euro?

Idi na 24sata

Komentari 30

  • hyndai 24.06.2016.

    Još kada bi prošli ona g....engleska!

  • biberrr 24.06.2016.

    Fantastičan uspjeh Islanđanina! I zaslužen,tako mala zemlja sa odličnom reprezentacijom.

  • _LM19 23.06.2016.

    povijesnom pobjedom protiv Mađarske?

Komentiraj...
Vidi sve komentare