To je to što me zanima!

Senzacija i povijesni uspjeh za BiH: Muzaferija 4. u spustu!

Slavila je Talijanka Bassino ispred sunarodnjakinje Brignone i vodeće u ukupnom poretku Gut Behrami. Za senzaciju dana pobrinula se najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija
Vidi originalni članak

Talijanska skijašica Marta Bassino pobjednica je drugog spusta koje su u nedjelju skijašice vozile za Svjetski kup u Crans Montani, a drugo je mjesto zauzela njena sunarodnjakinja Federica Brignone.

Bassino je pobijedila s vremenom 1:26.84, a Brignone je bila 54 stotinke sporija (1:27.38). Treća je danas bila Švicarka Lara Gut Behrami, koja je jučer pobijedila u spustu, s 1.11 sekundi zaostatka za Bassino. Iznenađenje je priredila Elvedina Muzaferija (24) koja je sa startnim brojem 28. zauzela četvrto mjesto sa 1,22 zaostatka za Bassino.

Zlatna u Europskom kupu

Muzaferiji je ovo bio prvi plasman u top 10 u Svjetskom kupu, ujedno najbolji rezultat u povijesti bosanskohercegovačkog skijanja, i malo joj je nedostajalo do postolja. No, kako je prije tjedan dana, osvojila Europski kup u istoj disciplini, jasno je da će do postolja doći kad-tad. Pred 24-godišnjakinjom iz Visokog je svijetla budućnost i samo je pitanje trenutka kada će stići i jedna od najviših stepenica na postolju.

U poretku skijašica u spustu Gut Behrami je preuzela vodstvo, sada je prva sa 269 bodova, druga je Talijanka Sofia Goggia koja se ne natječe od početka veljače kada je ozlijedila koljeno, s 350 bodova, a treća je Austrijanka Stephanie Venier s 303 boda.

U ukupnom poretku Gut Behrami je s današnjih 60 bodova povećala prednost ispred ozlijeđene Amerikanke Mikaele Shiffrin. Švicarka na prvom mjestu ima 1.374 boda, a Shiffrin na drugom 1.209 bodova. Treća je Brignone sa 1.048 bodova.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • fernandes11 17.02.2024.

    ljutićka je bosanka, ima bosna znaci puno vise postolja

  • global 17.02.2024.

    Još malo pa će Albanci i Bosanci rasturat u skijanju

  • annie123 17.02.2024.

    Ogroman uspjeh, cura ima talenta, još je mlada, vjerujem da će uskoro doći i do postolja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare