To je to što me zanima!

Senzacija u Zagrebu: Šibenski Jolly pobijedio očajnu Cibonu!

Veliko iznenađenje u 12. kolu A-1 Lige za prvaka. Cibona je doživjela drugi poraz. U Draženovu domu slavio je šibenski Jolly rezultatom 78-76 te osigurao doigravanje...
Vidi originalni članak

Ostavite srce na terenu, skandirali su navijači Cibone skoro cijelo drugo poluvrijeme. Igrači su ih poslušali, ali gostujući, što je potvrdio i trener ''vukova'' Danijel Lutz.

- Morali smo im odmah na početku izbrisati iz glave ideju da mogu pobijediti. Ali imali su veće srce - rekao je.

Ron Ross zabio je 18 koševa, odlično su odigrali Petković (14), Katura (13) i Bubalo (11), ali dvije ključne trice u završnici zabio je Tomislav Gabrić, zlatni hrvatski junior s lanjskog EP-a.

- Ove dvije su mi najdraže u karijeri. Ovo mi je bila prva utakmica u Draženovu domu i naša najveća pobjeda. Trener mi je stalno prigovarao, ali sve je to bilo pozitivno. Pronašao sam inat u sebi - rekao je Gabrić.

Šibenčani su ovom pobjedom osigurali četvrto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje, te će u polufinalu vjerojatno opet na Cibonu, kojoj je ovo drugi poraz u 12 utakmica Lige za prvaka.

- Sretan sam što smo, nakon Zadra, u gostima pobijedili još jednog ABA-ligaša - skromno je rekao trener Jollyja Ivan Velić.

Cibonu je predvodio Dario Šarić s 19 koševa i 15 skokova, ali i sedam izgubljenih lopti, a promašio je i ključno slobodno bacanje deset sekundi prije kraja, kojim bi Cibona izjednačila. Nakon toga Bubalo je također pogodio jedno bacanje, a Blassingameovo dodavanje u posljednjem Ciboninu napada presjekao je Katura i osigurao veliko slavlje Šibenčana.

Senzaciju su umalo napravili i košarkaši Kvarnera u Rijeci, ali Cinac je promašio tricu za pobjedu protiv Zadra, koji je ipak slavio 72-70. Split je na Gripama bio bolji od Zagreba 84-76, a u srijedu posljednju utakmicu 12. kola u Sinju igraju Alkar i Cedevita.

A-1 Liga za prvaka, 12. kolo:

Cibona - Jolly 76-78 

Split - Zagreb 84-76 

Kvarner 2010 - Zadar 70-72 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • dugy_zg 08.05.2013.

    Cibona?...kaj je to??

  • EL Senator 08.05.2013.

    pustili utakmicu da izbace Split iz doigravanja.... tako to ide u nas balkanaca unistit cemo sebe i sport !!!

  • It's kišing 08.05.2013.

    Šta Hrvatska još uvijek ima košarkašku ligu ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare