To je to što me zanima!

Senzacionalna Sara hrvatskim rekordom do bronce na Euru!

Ludbrežanka Sara Kolak osvojila je broncu na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Sara je na svom prvom velikom natjecanju koplje bacila 63,50 metara što je novi hrvatski rekord
Vidi originalni članak

Bacila je posljednji hitac, otrčala prema treneru, ogrnula se hrvatskom zastavom i zaplakala. Sara Kolak napravila je čudo na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojivši brončanu medalju u bacanju koplja s novim hrvatskim rekordom.

- Ovo je bio moj san koji se danas ostvario. Iznenađena sam, ali vjerovala sam u sebe. Konkurencija je bila strašna, a prvi cilj je bio finale. To sam uspjela pa sam si zadala drugi, završiti među osam. A sad sam treća u Europi - rekla je Sara Kolak.

Tek je nedavno napunila 21 godinu i na svom prvom velikom natjecanju u karijeri otišla je do bronce. Sara je bila bolja od svjetske prvakinje i dvostruke olimpijske pobjednice koje su natjecanje završile na četvrtom i petom mjestu.

Bila je srebrna do šeste serije

Sara je u trećoj seriji bacila koplje na 63,50 metara što je bio novi hrvatski rekord. Nitko u toj seriji nije bacio dalje od naše atletičake. 

Zlato je osvojila Tacijana Haladovič iz Bjelorusije koja je koplje bacila na 66,34 metra. Sara je bila srebrna do šeste serije u kojoj je Njemica Linda Stahl bacila 65,25 metara.

Sara je završila treća, a iza nje su bile svjetska prvakinja Njemica Katharina Molitor s hicem od 63,20 i dvostruka olimpijska pobjednica Čehinja Barbora Špotakova (62,66).

U kvalifikacijama najavila velike stvari

Sara je u kvalifikacijama na ovom natjecanju bila treća, a koplje je palo na 60,51 metar u drugoj seriji. Kvalifikacijska norma je iznosila 60 metara. 

Kolak je bila jedina kopljašica koja je prebacila normu u drugoj kvalifikacijskoj skupini.

Bolje od nje bile su samo dvostruka olimpijska pobjednica Špotakova (63,73m) i svjetska prvakinja Molitor (60,75m), koje su bacale u prvoj skupini.

Bronca mlade Sare Kolak druga je medalja za hrvatsku atletiku u Amsterdamu, nakon što je u petak Sandra Perković potvrdila da je nedodirljiva osvojivši četvrto uzastopno europsko zlato u bacanju diska

U Splitu izborila Rio

Tko zna, možda koplje u Riju poleti i dalje od ovoga, rekla je Sara Kolak, nakon što je na mitingu u Splitu prije četiri mjeseca bacila 62,75 te osigurala normu za Rio.

Bio je to novi hrvatski rekord, a koplje je poletjelo dalje od toga puno ranije nego što se Sara nadala. Na Europskom prvenstvu u Amsterdamu bacila je novi hrvatski rekord i najavila velike stvari na Olimpijskim igrama u Brazilu. 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • ToSamSamoJa_1 10.07.2016.

    Obožavam ovako lijepe hrvatske priće.Nek ih je što više.

  • DenisŽivković 10.07.2016.

    Svaka čast, Sretno

  • fantazist 10.07.2016.

    Naklon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare