Obavijesti

Sport

Komentari 74

Senzacionalna Sara hrvatskim rekordom do bronce na Euru!

Senzacionalna Sara hrvatskim rekordom do bronce na Euru!
5

Ludbrežanka Sara Kolak osvojila je broncu na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. Sara je na svom prvom velikom natjecanju koplje bacila 63,50 metara što je novi hrvatski rekord

VIDEO

Bacila je posljednji hitac, otrčala prema treneru, ogrnula se hrvatskom zastavom i zaplakala. Sara Kolak napravila je čudo na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojivši brončanu medalju u bacanju koplja s novim hrvatskim rekordom.

- Ovo je bio moj san koji se danas ostvario. Iznenađena sam, ali vjerovala sam u sebe. Konkurencija je bila strašna, a prvi cilj je bio finale. To sam uspjela pa sam si zadala drugi, završiti među osam. A sad sam treća u Europi - rekla je Sara Kolak.

Tek je nedavno napunila 21 godinu i na svom prvom velikom natjecanju u karijeri otišla je do bronce. Sara je bila bolja od svjetske prvakinje i dvostruke olimpijske pobjednice koje su natjecanje završile na četvrtom i petom mjestu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bila je srebrna do šeste serije

Sara je u trećoj seriji bacila koplje na 63,50 metara što je bio novi hrvatski rekord. Nitko u toj seriji nije bacio dalje od naše atletičake. 

Zlato je osvojila Tacijana Haladovič iz Bjelorusije koja je koplje bacila na 66,34 metra. Sara je bila srebrna do šeste serije u kojoj je Njemica Linda Stahl bacila 65,25 metara.

Sara je završila treća, a iza nje su bile svjetska prvakinja Njemica Katharina Molitor s hicem od 63,20 i dvostruka olimpijska pobjednica Čehinja Barbora Špotakova (62,66).

U kvalifikacijama najavila velike stvari

Sara je u kvalifikacijama na ovom natjecanju bila treća, a koplje je palo na 60,51 metar u drugoj seriji. Kvalifikacijska norma je iznosila 60 metara. 

Kolak je bila jedina kopljašica koja je prebacila normu u drugoj kvalifikacijskoj skupini.

Bolje od nje bile su samo dvostruka olimpijska pobjednica Špotakova (63,73m) i svjetska prvakinja Molitor (60,75m), koje su bacale u prvoj skupini.

Bronca mlade Sare Kolak druga je medalja za hrvatsku atletiku u Amsterdamu, nakon što je u petak Sandra Perković potvrdila da je nedodirljiva osvojivši četvrto uzastopno europsko zlato u bacanju diska

U Splitu izborila Rio

Tko zna, možda koplje u Riju poleti i dalje od ovoga, rekla je Sara Kolak, nakon što je na mitingu u Splitu prije četiri mjeseca bacila 62,75 te osigurala normu za Rio.

Bio je to novi hrvatski rekord, a koplje je poletjelo dalje od toga puno ranije nego što se Sara nadala. Na Europskom prvenstvu u Amsterdamu bacila je novi hrvatski rekord i najavila velike stvari na Olimpijskim igrama u Brazilu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu