To je to što me zanima!

Sevilla nokautirala Barcelonu! Ovo su čekali više od 8 godina

Sevilla je na Sanchez Pizjuanu pobijedila Barcu 2-1. Sevilla je nakon 17 utakmica protiv Barcelone u ligi konačno slavila. Rakitić je odigrao svih 90 minuta u porazu
Vidi originalni članak

Ronaldinho je igrao za Barcelonu, kao i Ludovik Giuly, Frank Rijkaard je bio trener, a Dani Alves je bio u Sevilli. To je bilo 2007. godine. Tada je posljednji put Sevilla dobila Barcelonu u Primeri, a baš je Alves zabio za domaće. Nakon više od osam i pol godina i 17 utakmica u ligi u kojima Sevilla nije dobila Barcelonu, taj je niz završio.

Sevilla je u sedmom kolu pobijedila Barcu na Sanchez Pizjuanu 2-1 golovima Krohn-Dehlija i Iborre. Neymar je vratio nadu Barceloni iz penala, ali Sevilla je izdržala opsadu svog gola i slavi veliku pobjedu. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu.

Šeće po crti, ali neće unutra

Neymar je otvorio utakmicu dobrom šansom, a u 13. minuti izbacio je dvojicu igrača Seville i namjestio zicer Luisu Suarezu. Urugvajac je loše reagirao.

U 23. minuti lopta se šetala po gol-crti Seville. Neymar je izveo slobodnjak i pogodio je stativu. Lopta se od stative odbila u golmana pa natrag u stativu. Pique nije stigao ugurati je u gol. Pravo je čudo kako se ovdje Sevilla izvukla.

Suarez je pred kraj prvog dijela pogodio prečku. Sevilla je čekala na kontre i u par navrata je napravila probleme Barceloni, no Katalonci su imali daleko bolje šanse.

Stigla je kazna za promašaje

Sevilla je povela u 52. minuti utakmice. Očekivano. Nakon svih onih promašaja Barcelone, negdje se moralo okrenuti. Gameiro je prošao kao brzi vlak po desnoj strani, Mathieu nije vidio ni njegov broj tablice, a na povratnu loptu sjajno je reagirao Krohn-Dehli za vodstvo Seville.

Stvari su izgledale sjajno za Sevillu u 58. minuti. Sanchez Pizjuan je "proključao". Luis Enrique zamišljeno je sjedio na stolici, a igrači Seville s 39.000 navijača slavili su 2-0 vodstvo. Krohn-Dehli se nakon gola prebacio u asistente, a za 2-0 zabio je Iborra .

Barcelona je žestoko krenula u napad, ali briljirao je Sergio Rico. Obranio je dvije čudesne lopte Neymaru. Luis Enrique izvadio je Mathieua i krenuo na sve ili ništa.

Barcelona je tračak nade dobila u 73. minuti utakmice nakon što je sudac pokazao na bijelu točku. Tremoulinasa je lopta pogodila u ruku i Neymar je s bijele točke vratio Barcelonu u igru.

Katalonci su pritisnuli, a u 79. minuti stativa je spasila Sevillu. Sandro je s pet metara na povratnu loptu Luisa Suareza pogodio okvir gola! Izdržala je Sevilla do kraja za veliku pobjedu protiv Barcelone.

Enrique se čudi: Kako nam lopta neće u gol...

Pomalo mi je nevjerojatno da smo zabili samo jedan gol. Kaznili su nas u 10 minuta. Obje su momčadi imale šanse i moramo čestitati Sevilli, rekao je Luis Enrique .

Suarez, Neymar i Sandro su pogodili okvir gola.

- Zasad nemamo sreće. Stvaramo šanse, ali lopta ne želi u gol. No to će se promijeniti - uvjeren je trener Barce .

Primera, 7. kolo:

  • Sevilla - Barcelona 2-1 (Krohn-Dehli 52, Iborra 58 / Neymar 74 p)
Idi na 24sata

Komentari 200

  • Kresimir Ruzic 04.10.2015.

    sad se vidi da je Barcelona bez Mesija daleko slabija

  • bbbbbrrrrr 04.10.2015.

    barca ove godine nis nece osvojit

  • 04.10.2015.

    Jel ima neko kolo da nije sviranc Barci penal? ozbiljno pitam

Komentiraj...
Vidi sve komentare