To je to što me zanima!

Sevilla plaća najviše: Rakitićev klub već potrošio 37 mil. eura

Nova sezona samo što nije počela, pa klubovi ubrzano traže pojačanja za sljedeću godinu. Naš Perišić kao najbolji u Belgiji odlazi u bundesligaškog prvaka Borussiju
Vidi originalni članak

Dok većina klubova još slavi ili tuguje zbog protekle sezone, neki su se već odavno okrenuti novoj. Real Madrid među prvima je krenuo u akciju i doveo trojicu igrača. Potrošio je 20-ak milijuna eura na veznjaka Borussije Nurija Sahina i Espanyolova napadača Callejona, a Turčina Hamita Altintopa dobio je besplatno. Ipak, uvjerljivo najaktivnija na startu prijelaznog roka je Sevilla.

Rakitićev klub već je potrošio 37 milijuna eura, a navodno na tome neće stati. Za 20 milijuna doveo je dojučerašnjeg napadača Getafea Manua del Morala, tri milijuna manje izdvojio je za Hamburgova nogometaša Piotra Trochowskog.

Svoje brige o nastavku karijere riješio je i Ivan Perišić. Za najboljeg igrača belgijske lige bilo je zainteresirano mnogo europskih klubova, a Borussia Dortmund bila je najbrža. Dobila ga je za pet milijuna eura, idućih šest sezona bit će igrač novog prvaka Njemačke. 

Nuri Sahin - 12 milijuna eura

S obzirom na mizernu odštetnu klauzulu od šest milijuna eura, bilo je samo pitanje kamo će turčin. Real Madrid je bio najbrži, Borussia je dobila 12 mil.

Jose Callejon - 6 milijuna eura

Mladi španjolski napadač karijeru je počeo u Realu, ali nikad nije dobio pravu priliku. Otišao je u Espanyol, dokazao se i Real ga je kupio.

Ivan Perišić - 5 milijuna eura

Za njega su se raspitivali Lyon, Marseille, Bayern, ali Borussia Dortmund je bila najbrža i dovela ga

Luis Fabiano - 7,6 milijuna eura

Novac nije sve, srce me vuče u klub koji volim, rekao je donedavni napadač Seville, koji se vratio u Sao Paulo, iz kojeg je i došao u Europu

Dentinho - 10 milijuna eura

Za 22-godišnjeg napadača Pele je rekao da je najbolji nakon Ronalda. Šahtar ga je prije nekoliko dana doveo iz brazilskog Corinthiansa

I Arsenal kreće u veliki šoping

Klupska financijska situacija je dobra. Imamo dobre temelje, na kojima možemo graditi jaču momčad za iduću sezonu, rekao je trener londonskog Arsenala Arsene Wenger i dodao:

- Dijelim razočaranje navijača zbog toga što smo u posljednjih nekoliko tjedana sve prosuli i obećavam im da ćemo dovesti nekoliko pojačanja, povući prave poteze i da ćemo se iduće sezone vratiti jači nego dosad.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_66879 25.05.2011.

    sahinu po ugovoru odsteta iznosi 6mil zasto su oni dali 12mil, ili sam ja nesto krivo shvatio

  • Skrle_1 25.05.2011.

    Perišić, najbolji igrač Belgijske lige, za samo 5 milja???? koji k??? Mamić bi ga uvalio bar za 20.

  • Aramis123 25.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare