To je to što me zanima!

Šibenčani kriju financijski izvještaj? Nisu dobili licencu

Klub sa Šubićevca nije dobio licencu za 1.HNL za natjecateljsku sezonu 2021./2022. jer nije objavio financijski izvještaj za 2020. godinu, dok su od drugoligaških klubova istu dobili Cibalia i Hrvatski Dragovoljac
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni savez završio je središnji postupak licenciranja klubova u prvom stupnju za sezonu 2021./2022. Šibenik je jedini prvoligaški klub koji nije dobio licencu za sljedeću sezonu. Razlog leži u financijskom izvještaju za 2020. godinu, koji klub i dalje nije objavio.

"Rok za dostavu molbe za Uefa licencu, Uefa Ligu prvakinja, Licencu za I. HNL i Licencu za II. HNL, te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja 2021. godine, dok je  rok za dostavu  financijske dokumentacije  bio 1. travnja 2021. To je i datum do kojeg su klubovi – tražitelji licence, između ostalog, trebali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31.12.2020. godine prema drugim nogometnim klubovima (djelatnosti transfera igrača, odnosno stjecanja / otuđivanja registracija igrača), te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).

Prije opisane obveze se ne smatraju dospjelima ako su do 31. ožujka 2021. bile plaćene, ili je s vjerovnikom zaključen sporazum o odgodi plaćanja, ili su iste predmetom spora koji se vodi pred nadležnim nacionalnim ili međunarodnim nogometnim tijelima ili redovnim sudovima, a koji nije okončan pravomoćnom odlukom. U odnosu na obveze prema zaposlenicima, kao što je prethodno spomenuto, tražitelji licence imali su mogućnost koristiti prije opisanu posebnu mjeru koja se može koristiti isključivo u Središnjem postupku licenciranja za natjecateljsku sezonu 2021/22. godinu.", stoji na službenim stranicama HNS-a.

DIRLJIVE SCENE VIDEO Legende čestitale Luki na rekordu, kapetan se rasplakao!

Uefa licence za sljedeću europsku sezonu dobili su svi aktualni prvoligaši izuzev Šibenika koji nije dobio licencu ni za 1.HNL. jer do zakonski propisanog roka nije objavio revidirani financijski izvještaj za 2020. godinu ni iznos koji je klub u prošloj godini platio posrednicima i agentima u transferima.

Klub ima pravo žalbe do 5. svibnja 2021. te u tom postupku može iznijeti nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza. Ili jednostavno, mogu objaviti financijsko izvješće te izbjeći daljnje probleme i sankcije.

Od drugoligaša su licencu za 1.HNL dobili su tek Cibalia i Hrvatski Dragovoljac s tim da Vinkovčani nisu u najboljoj poziciji za uopće izboriti plasman u prvi rang hrvatskog nogometa. Sedam kola prije kraja prvenstva su 10. momčad 2.HNL s devet bodova zaostatka za vodećim BSK Bijelim Brdom. Hrvatski Dragovoljac, s druge strane, ima dva boda manje od vodeće momčadi 2. HNL, ali i dvije utakmice manje.

Licence za Uefa Ligu prvakinja 2021./2022. dobili su ŽNK Osijek i ŽNK Split.

PREDOMISLILI SE Novi preokret u HNS-u: Sudačka komisija na čelu s Marićem kreće s radom sljedeći tjedan!

Idi na 24sata

Komentari 23

  • dite-s-mora 24.04.2021.

    postoji financijski izvjestaj,moze se vidit na stranici od kluba..postoji vec id 14.4...sad,zasto jos nemaju licencu,to je pitanje..financijski izvjestaj nije razlog

  • david111111 24.04.2021.

    Tipično..jasno je bilo da je preuzimanje svakog kluba kod nas teški kriminal i samo pustošenje svega u klubu dok se ne izvuče korist a onda prodavanje kad titanic tone..npr Alaves s Rudešom i Istrom, Glover s Istrom, mislim kolumbijci s Šibenikom pa ta država je br 1 samo po kokainu i kriminalu, Volpi s Rijekom..jedino ostaje vidjet kak če osijek s Orbanom proč za to nisam siguran .

  • RedDoor 23.04.2021.

    Stadion sređen, osiguran strani kapital, 2.5 milijuna eura od Bulata i sad odjednom ne može. Sve mi smrdi i izgleda da se lokomotiva želi zadržati, da nam liga bude tramvaj liga, da dinamo nema neugodna gostovanja. I otkad Dugopolje s novim stadionim ne može dobiti licencu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare