To je to što me zanima!

Šibenskog dragulja prate City i Bešiktaš, nedavno ostao bez majke, a Rosas ga obožava...

On igra na poziciji koja je jako odgovorna. Tehnički i taktički je dobro potkovan. No, najviše bih potencirao njegovu inteligenciju. Brzo upija nove stvari i to primjenjuje na terenu, nahvalio je trener Šibenika Raka
Vidi originalni članak

Veznjak Šibenika Niko Rak (18) privukao je dobrim igrama u HNL-u pažnju skauta inozemnih klubova. U remiju s Dragovoljcem u Kranjčevićevoj (1-1) Rak je odigrao svih 90 minuta, a pratio ga je predstavnik Bešiktaša, potvrdili su nam izvori bliski klubu.

Od prije je na radaru Manchester Cityja. Trener Mario Rosas bezgranično mu vjeruje, Rak je igrao u 12 utakmica ove sezone i ostvario dvije asistencije. Procijenjen je na 100.000 eura.

Niko Rak priliku je u 1. HNL dobio kod Krunoslava Rendulića, danas trenera Gorice. Kod Rendulića je Rak nerijetko znao zaigrati na poziciji desnog bočnog, a na toj ga je poziciji vidio i Tomislav Rukavina u U-17 reprezentaciji. Ovu jesen igrao je u U-19 vrsti kod Josipa Šimunića.

Kod Rosasa, pak, Rak igra na poziciji zadnjeg veznog.

- On igra na poziciji koja je jako odgovorna. Tehnički i taktički je dobro potkovan. No, najviše bih potencirao njegovu inteligenciju. Brzo upija nove stvari i to primjenjuje na terenu. Baš me iznenadilo kako se brzo ustalio u prvoj momčadi - pohvalio je Niku španjolski strateg Rosas.

Uoči 18. rođendana potpisao je ugovor sa Šibenikom do 2024., ali i ostao bez majke.

- Bio je to težak period za mene, još uvijek je težak, ali tu mi je nogomet, tu je moja obitelj. Da, vidio sam medijske napise o interesu Cityja, ostao sam iznenađen, ali mi je i drago - kratko je poručio Niko Rak.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 02.11.2021.

    Samo za informaciju. Bulat ima tek 20 godina. Nije ni Ademi odmah igrao kad je došao iz Sibenika nego je prvo poslan na posudbu. Nisu ni Majer ni Ivanusec odmah bili standardni. Svaki igrac koji dođe treba vremens da se prilagodi na zahtjeve Dinama. Osim toga Bulat je bio i ozlijeđen pa je i zbog toga manje igrao. I on i Baturina su buducnost Dinama ali su jos uvijek vrlo mladi. Dinamo di sigurno ne moze dozvoliti da igra s dva igraca, jedan 20 drugi 18 godina, u veznom redu.

  • Qebradalaonda 02.11.2021.

    Svi koji pisete za Bulata da nije pojacanje sta je sa Špikicem Nevisticem Juricem i štefuljom ni oni nisu pojacanja? daj shvatite da je iskljucivo za sve krivac Damir Krznar Krki koji nezna izvuci nista iz igraca te je uzasan i trener i motivator

  • 02.11.2021.

    Sve vec vidjeno od Bulata,pa pojeo vuk magare!Iskreno Bulat nije pokazao da je prinova,a ne pojacanje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare