To je to što me zanima!

Siguiente: Nizozemci prolaze kroz brzi tečaj španjolskog

Reprezentacija Nizozemske na SP-u u Brazilu odigrala je četiri utakmice protiv zemalja sa španjolskog govornog područja, a u polufinalu će i petu. Novi je to rekord
Vidi originalni članak

Nizozemska nogometna reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu imala je dosad samo jednog protivnika koji nije sa španjolskog govornog područja, a u polufinalu ih čekaju Argentinci.

"Oranje" su time postavile rekord na nekom od mundijala. Dosad je rekord držala Belgija koja se u Meksiku 1986. susrela s četiri hispanske zemlje - Meksikom, Paragvajem, Španjolskom i Argentinom.

Nizozemcima je to dovoljno da nauče osnovne stvari na španjolskom jeziku kao psovke kojih nikada ne nedostaje tijekom utakmica.

U skupini su igrali protiv aktualnih svjetskih prvaka Španjolaca i svladali ih 5-1, a potom su se namjerili na momčadi koje dolaze iz zemalja gdje su u prošlosti kolonizatori bili upravo Španjolci.

Uljezi su samo Australci s kojima je Nizozemska igrala drugi susret skupine B. Potom su svladali Čileance 2-0, u infarktnoj završnici susreta osmine finala Meksiko 2-1 i posljednja žrtva bili su Kostarikanci.

Sljedeći na jelovniku su Argentinci, ali taj zalogaj mogao bi biti prevelik za Nizozemce.

No jedno je sigurno, u finalu ili susretu za treće mjesto sigurno neće igrati protiv ekipe sa španjolskog govornog područja jer drugi par polufinala čine Brazil i Njemačka.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Pfc-Bg 07.07.2014.

    Hrvatska je imala brzi tečaj španjolskog u svega 10 minuta protiv Meksika.

  • ĐorđePatković 06.07.2014.

    meni jer roben najbolji do sada , ovaj razgovor sa starim indijancom je neponovljiv

  • marijaterezija2 06.07.2014.

    Ma psovke su sigurno naučili drugo ne vjerujem

Komentiraj...
Vidi sve komentare