Obavijesti

Sport

Komentari 14

Siguiente: Nizozemci prolaze kroz brzi tečaj španjolskog

Siguiente: Nizozemci prolaze kroz brzi tečaj španjolskog
1

Reprezentacija Nizozemske na SP-u u Brazilu odigrala je četiri utakmice protiv zemalja sa španjolskog govornog područja, a u polufinalu će i petu. Novi je to rekord

VIDEO

Nizozemska nogometna reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu imala je dosad samo jednog protivnika koji nije sa španjolskog govornog područja, a u polufinalu ih čekaju Argentinci.

"Oranje" su time postavile rekord na nekom od mundijala. Dosad je rekord držala Belgija koja se u Meksiku 1986. susrela s četiri hispanske zemlje - Meksikom, Paragvajem, Španjolskom i Argentinom.

Nizozemcima je to dovoljno da nauče osnovne stvari na španjolskom jeziku kao psovke kojih nikada ne nedostaje tijekom utakmica.

U skupini su igrali protiv aktualnih svjetskih prvaka Španjolaca i svladali ih 5-1, a potom su se namjerili na momčadi koje dolaze iz zemalja gdje su u prošlosti kolonizatori bili upravo Španjolci.

Uljezi su samo Australci s kojima je Nizozemska igrala drugi susret skupine B. Potom su svladali Čileance 2-0, u infarktnoj završnici susreta osmine finala Meksiko 2-1 i posljednja žrtva bili su Kostarikanci.

Sljedeći na jelovniku su Argentinci, ali taj zalogaj mogao bi biti prevelik za Nizozemce.

No jedno je sigurno, u finalu ili susretu za treće mjesto sigurno neće igrati protiv ekipe sa španjolskog govornog područja jer drugi par polufinala čine Brazil i Njemačka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju