To je to što me zanima!

Sigur potvrdio: Volim Kanadu, ali jedva čekam zaigrati u prekrasnom hrvatskom dresu!

U kratkom je razdoblju pokazao visoku kvalitetu, igra vrlo disciplinirano i zrelo, tehnički kvalitetno, što ga uz fizičke karakteristike čini ozbiljnim reprezentativnim potencijalom, rekao je Pletikosa
Vidi originalni članak

Dali smo si ruke, valjda je to to, ali tko zna što se može dogoditi, rekao je izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić na pitanje o Niki Siguru, 19-godišnjem braniču Hajduka, kojeg su na popis stavili i hrvatski i kanadski izbornik.

Sigur je rođen u Kanadi gdje je odrastao i igrao nogomet do početka 2022. godine, kada se preselio u Radomlje, partnerski klub Hajduka, a potom u akademiju splitskog kluba te ovog proljeća zaigrao za prvu momčad. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HNS je u utorak potvrdio što je 24sata pisao prošli vikend, da nikakve dvojbe ni prepreka više nema jer je Sigur s obitelji odlučio kako će igrati za Hrvatsku. Nakon razgovora s tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom, taj branič koji može biti desni bek i defenzivni vezni, je rekao:

- Hrvatska je domovina moje obitelji i zato želim u budućnosti nositi taj prekrasni hrvatski dres. Cijenim i volim Kanadu, gdje sam živio i nogometno odrastao, ali osjećam da je ovo ispravna i najbolja odluka. Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na iskazanoj želji da nastupam za Hrvatsku, Hajduku na prilici da se nogometno razvijam u Hrvatskoj te svojoj obitelji na velikoj podršci koju osjećam svakog dana. Iznimno se radujem predstavljanju Hrvatske, koja je istinska svjetska nogometna velesila.

Pletikosa je naglasio:

- Naravno da nas jako raduje ovakva odluka Nike Sigura i njegove obitelji te mu želimo dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. U kratkom je razdoblju pokazao visoku kvalitetu, igra vrlo disciplinirano i zrelo, tehnički kvalitetno, što ga uz fizičke karakteristike čini ozbiljnim reprezentativnim potencijalom. Kroz ugodan razgovor s Nikom i njegovom obitelji uvjerio sam da se radi o odgovornom, zrelom i ambicioznom mladiću koji je odlučan u namjeri postati vrhunski nogometaš te s velikom željom pristupa igranju za hrvatsku reprezentaciju. Na njemu je da daljnjim predanim radom napreduje i ostvari svoj puni potencijal.

Sigur će igrati za Hrvatsku na Euru U-21 u lipnju u Rumunjskoj.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • LUKAM10 LEGENDA 31.05.2023.

    Iznad svih Hrvatska

  • Nogalo1234 30.05.2023.

    Dečko je solidno odigrao pet utakmica i ništa više. Dug je put pred njim, potencijal postoji.

  • slavonac493 30.05.2023.

    Teško je suditi nakon par utakmica. MIslim da treba odigrati sezonu dvije jako dobro tada bi se vidjelo o kakvom se igraču radi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare