To je to što me zanima!

Simon: Bio bih lud kada bih rekao da Srbija nije najteži protivnik, ići će na prvo mjesto

Poznajući njih sumnjam da će kalkulirati. Ići će na to prvo mjesto, ali ako ne, igramo s njima odmah u osmini finala. Na kraju krajeva ako hoćeš ostvariti neki rezultat moraš igrati s najjačim ekipama, smatra Simon
Vidi originalni članak

Prije europskog prvenstva cilj je bio proći skupinu i onda probati iznenaditi u osmini finala i četvrtfinalu, mislim smo igrali toplo hladno cijeli turnir, kao i ovu utakmicu, rekao je Bojan Bogdanović nakon pobjede protiv Ukrajine 90-85.  

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bogdanović je u redovima Hrvatske bio najbolji s ukupno 27 poena. 

- Dosta crnih rupa, pustili smo im pred kraj druge četvrtine, gdje su pogodili tri trice za redom. Najbitnija je pobjeda, pa da s dobrim učinkom idemo dalje - kazao je nakon čega se osvrnuo na početak turnira: 

- Što se mene tiče, dosta samo loše ušao u turnir, pa sad za ove dvije utakmice se malo dižem. To je dobar znak pred ovu nokaut fazu. Ekipa igra dobro, dobri smo u obrani, malo nam šteka taj defenzivni skok što je nelogično za ekipu koju imamo i visinu koju imamo.

Hrvatska ovom pobjedom gotovo sigurno u osminu finala odlazi kao trećeplasirana momčad skupine C. 

- Mislim da smo i s Finskom, Poljskom pa i sa Srbijom imali dosta dvoboja. Mislim da igru moramo dići na jedan viši nivo i hvatati te defenzivne skokove i igrati obranu kako igramo trenutno. Dopustiti sebi da trčimo u te kontranapade - kazao je Bojan. 

Uz Bogdanovića i Mavru, najučinkovitiji je bio Kruno Simon koji ističe da Hrvatska u nastavku tunira mora biti maskimalno raspoložena kako bi došla do željenog rezultata. 

- Apsolutno važna pobjeda, to nam je bio cilj kada smo dolazili u Milano. To je ostvareno i sada dobar odmor. Nisam igrao baš dobro, fali mi energije. Pet utakmica u sedam dana u ovim godinama je jako teško, ali izvukli su Ramo, Babo i Mavra danas. U Berlinu moramo biti maksimalno raspoloženi i onda protiv svakoga imamo šanse - rekao je Simon. 

'Srbija je tamo najjača ekipa, ali neće kalukirati te ide po prvo mjesto' 

- Bio bih lud kada bih rekao da Srbija tamo nije najteži protivnik. Poznajući njih sumnjam da će kalkulirati. Ići će na to prvo mjesto, ali ako ne, igramo s njima odmah u osmini finala. Na kraju krajeva ako hoćeš ostvariti neki rezultat moraš igrati s najjačim ekipama. Od ostalih ekipa, nemamo baš najbolja iskustva s njima u zadnje vrijeme. Danas ćemo pogledati rasplet, onda odmor i priprema. 

Odličnu partiju pružio je i Dominik Mavra

- Bila je jako teška utakmica s Ukrajinom, ali bilo je bitno da pobijedimo radi što boljeg plasmana i zbog po meni nezasluženog poraza od Italije. 

Sjajna je bila suradnja njega i Matkovića

- S Matkovićem je stvarno super igrati, radi dobar blok i stvarno brzo rola. Znali smo da jako duboko stoje i to je bio moj forte. 
Odmor, a zatim osmina finala: 

- Bitna pobjeda, moramo obratiti pažnju na male stvari u obrani. Imamo još puno rezerve. Ne razmišljamo puno o protivniku, tko god da bude, moramo razmišljati o sebi, a onda će sve ostalo doći. Imamo sada 72 sata odmora - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Fortuna1895 08.09.2022.

    Fantastičan igrač i vrhunski momak taj Simon✌🇭🇷❣

Komentiraj...
Vidi sve komentare