To je to što me zanima!

Joe Šimunić: Vodila me ljubav prema mom narodu i domovini

Ponijele su me emocije nakon utakmice i zato sam skandirao s navijačima. Zagreb, Maksimir, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se 'bacao na glavu', kaže Šimunić
Vidi originalni članak

Strašna mi je pomisao da bi me netko mogao staviti u kontekst poticanja na bilo kakav oblik nasilja ili mržnje. Ne želim ispasti patetičan, ali kao Hrvata koji je rođen van svoje domovine, meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu, rekao je Joe Šimunić, prenosi službena stranica Dinama.

Hrvatski reprezentativni branič nakon pobjede protiv Islanda poveo je navijanje.

Tisuće navijača na maksimirskim tribinama na Šimunićevo skandiranje "Za dom",  odgovorilo je uzvikom: "Spremni!" Kako smo neslužbeno doznali, protiv Šimunića policija neće podnijeti kaznenu prijavu jer nisu utvrdili elemente kaznenog djela. 

Nakon incidenta, javio se i ministar obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, koji je poručio Šimuniću kako će mu nabaviti dobrog profesora povijesti.

- Ponijele su me emocije i zato sam skandirao s navijačima. Maksimir, Zagreb, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se u nogometnom kontekstu uvijek "bacao na glavu". Na svoj sam se način borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi. Moje skandiranje bilo je vođeno isključivo ljubavlju prema svom narodu i domovini - zaključio je Joe

Beusan: Šimunić bi mogao biti kažnjen, kao i HNS

Ako bude kazne, trebao bi je dobiti samo Josip Šimunić. Ali delegat utakmice može napisati i da je 25.000 ljudi to skandiralo. Ako Uefa bude smatrala kako je to neprimjereno, onda se kažnjava HNS i reprezentacija, rekao je Mateo Beusan za Soundset.

Idi na 24sata

Komentari 546

  • ko to kaze 25.11.2013.

    samo prazna glava je uzdignuta , koja je puna ta je teska i pognuta

  • love69 21.11.2013.

    mater i jovanovicu.-.- krivo mu je sto njegovi rodni nisu osli na prvenstvo pa sad sere po nasima. cijela vlada nam je takva. milanovic,jovanovic da nespominjem ostale.-.- Svaka cast Joe za to treba u dananjoj Hrvatskoj imat cohones (muda)

  • mnegro 21.11.2013.

    Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand? Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand? Alright. I'm goin down to shoot my old lady, you know I caught her messin' 'round, with her serbian lesbian girl friend...

Komentiraj...
Vidi sve komentare