To je to što me zanima!

Sinovi moji, al’ ste popušili: Jurčić, Tudor, Štimac, Jarni...

KAKVA ZABLUDA Taj će me nadmašiti jednog dana, govorio je Ćiro Blažević o Igoru Štimcu. No od svih ‘sinova’ mogao bi ga nadmašiti jedino - Slaven Bilić
Vidi originalni članak

Uzalud je Ćiro Blažević vjerovao da će među njegovim “vatrenima” biti barem pet-šest trenera svjetske klase. Izuzev Slavena Bilića, njima ne ide pa ne ide.

Zadnji u nizu sedmorice koji su “popušili” ove sezone je onaj u kojeg je Ćiro najviše vjerovao - Igor Štimac.

- Bojim se da će me taj nadmašiti! - govorio je ne tako davno Ćiro za Štimca, vjerujući u njegovu karizmu i nogometno znanje.

Ode Štico i iz Sepahana

No Štimac već desetak godina, nakon onog naslova s Hajdukom, kad je preuzeo momčad u dobitnoj poziciji od Bake Sliškovića, nikako ne uspijeva povezati konce.

Napustio je u četvrtak i klupu iranskog Sepahana nakon debakla u azijskoj Ligi prvaka i poraza 4-0 te tek 11. mjesta na tablici iranske lige.

Štimac je, dakle, samo zadnji u nizu. I ne samo što bivši “vatreni” nisu uspjeli nego ih je većina trajala vrlo kratko i nije se znala nositi s pritiskom - od Nike Kovača u reprezentaciji do Krune Jurčića u Mariboru ili Igora Tuora u grčkom PAOK-u scenarij je bio vrlo sličan: fantastična prilika, početni entuzijazam, a onda prvi neuspjeh i - kraj priče.

Jarni s mađarskom Puskas Akademijom nije ni mogao dobiti ništa drugo osim otkaza jer je zabetonirao momčad pri samom dnu lige, Tudor je zapravo sam sebe smijenio posvadivši se u Solunu sa svima s kojima je mogao (igrači, navijači...).

Nekako smo dojma da je najmanje za otkaz kriv Kruno Jurčić - zbog samo jednog neuspjeha smijenili su ga, a mjesec-dva dana kasnije javna svađa glavnog igrača Ibraimija i prvog čovjeka kluba Zahoviča samo je potvrdila da pravi problem Maribora nije bio Kruno.

Već mjesecima je u Splitu bez posla još jedan Ćirin miljenik - Aljoša Asanović, donedavni sportski direktor slovačke Dunajske Strede. Njega se spominjalo kao mogućega kandidata za sportskog direktora Hajduka, ali i tu je, čini se, izvisio jer je odlučeno da će i tu funkciju obavljati Burić.

- On je moj sin, ja vjerujem u njega - kao papiga bi ponavljao Ćiro svaki put kad bi netko od njegovih “vatrenih” odlučio poći u trenere.

Za mnoge od njih bilo bi možda bolje da nisu.

Ćiro bi okrivio nekog manje važnog igrača

Igor Tudor nije uspio, u PAOK-u mu se svlačionica “raspala” kad je svu krivnju za loše rezultate svalio na zvijezde. Ćiro je bio lukaviji...

Rekao mu je da stane skakati. Nije poslušao

Lijepo mu je Ćiro Blažević savjetovao - prestani skakati pored klupe i postat ćeš vrhunski trener! No Jurčić ga nije poslušao i dobio je otkaz.

Izgubio od zadnjega pa dobio "pedalu"

Puskas Akademija izgubila je od posljednjeplasirane momčadi lige, pala u zonu ispadanja i Robert Jarni odmah je dobio otkaz...

Niko Kovač pred ispadanjem iz lige

U zadnja četiri kola trebat će mu čudo da spasi veliki Eintracht od ispadanja. Niko Kovač već je ove sezone dobio otkaz, u reprezentaciji...

Iran je bio Štimčev veliki debakl

Nije se proslavio ni u reprezentaciji dvaput izgubivši od Škotske, a iz Sepahana Štimac je otišao nakon poraza 4-0 u azijskoj Ligi prvaka...

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Pierre Calac 23.04.2016.

    u francusjkoj 98 god , morali smo izgubiti da bi francuska bila prvak svjeta , zato jer se brazil ranije raspo i njemacka od nas , ciro je imo dogovor i zato nije stavio u igru Prosineckog , politika je izvojevala pobjedu francuskoj jer nikad nebi bili prvaci svjeta !!!!

  • nostradamus 23.04.2016.

    Slaven se dobro prodao jer ima dobar odnos sa novinarima, inače je po znanju Kruno Jurcic bolji trener. Ali on im neke druge mane, manjak karizme prije svega. i malo je prenervozan sto nikako ne pridonosi karizmi

  • 23.04.2016.

    A Prosinečki?Čovjek osvojio ligu prvaka,jedini igrao za Barcu i Real,nosio Biličevu repku besplatno,a prešučujemo i pljujemo ga.Pa evo vam onda Štimac i da ne kmečite kako?

Komentiraj...
Vidi sve komentare