To je to što me zanima!

Siromasi na vrhu: Hrvat Mate Šestan će Levanteu biti skaut

Levante, vodeća momčad španjolske lige, angažirat će Zadranina Matu Šestana, njihova bivšeg igrača, kao skauta za Hrvatsku. Tamo je igrao godinu i pol dana...
Vidi originalni članak

Uh, kako se ne bih sjećao igranja u Levanteu. Došao sam 1998. te ostao godinu i pol, počeo je Mate Šestan, jedini Hrvat koji je igrao u Levanteu, trenutačno vodećoj momčadi Primere. Zapravo, u Levanteu je bio i Tomo Erceg, no nije odigrao ni minute.

- Levante je dobio ime po plaži gdje se nalazio stadion! Sad je premješten u grad, no čelnici i navijači kluba sve rade kako bi se opet vratili na plažu. Njihov veliki gradski rival je Valencia. A kolika je to netrpeljivost, teško mi je opisati. Levante je, kako se kaže, narodni klub, klub radničke klase, a Valencia je, ‘ajmo reći, klub bogatog sloja - kaže Mate.

U današnjem Levanteu ne igra nitko iz Matine generacije.

- Ma kakvi, cijela moja generacija se umirovila. No kako radim kao zastupnik tvornice keramike, često putujem u Španjolsku, pa i u Valenciju. Tako sam na posljednjem putovanju, u razgovoru s njihovim čelnicima, dobio zanimljivu ponudu. Naime, željeli bi da im postanem skaut za Hrvatsku! Da, još nismo sve dogovorili, ali ostale su formalnosti. Zadarska regija, Ravni kotari, to su nepresušni izvori talenata. Modrić, Vrsaljko, Buljat, Tomasov... Bit će posla za Levante - kaže kroz smijeh Mate, kojega se i danas rado sjećaju u Levanteu.

- Kako da ne. Na listi njihovih najpoznatijih nogometaša, uz Johana Cruyffa, Vicentea, Laurena, Predraga Mijatovića..., stoji i moje ime - rekao je na kraju Zadranin Mate Šestan.

‘Vicente je znao s nama zaigrati na dva mala’

Dok sam bio u Levanteu, taman je iz juniora dolazio mali Vicente. Nije s nama trenirao, ali kad smo igrali na dva mala, onda bi ga trener nagradio i pustio da nam se pridruži, prisjetio se Mate sjajnog Vicentea Rodrigueza, bivšeg španjoskog reprezentativca.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • NesiguranT 25.10.2011.

    Dajem BESPLATNO NEPOBJEDIVI sistem za klađenje (na čak 12 stranica s dokazima i primjerima) onima koji uplate pretplatu. Požurite dok još vrijedi (sistem gratis i popust na pretplatu!) VODIM BLOG: N E S I G U R A N 1 X 2 . B L O G E R . H R i mjesečno ostvarujem i do 5000 kn profita s prosječnim ulogom od 350 kn. Ako je netko zainteresiran neka posjeti moj vblog na kojem je i mail: M A N E K E N 1 X 2 @ G M A I L . C O M Nije lako, ali ako uvedete strogu disciplinu u svoju glavu što se tiče klađenje vidjet ćete značajan pomak (naravno ako imate nešto u glavi). Pozdrav i sretno! PAROVI SU NA BLOGU SA SKENIRANIM LISTIĆIMA!

  • _lackovic_ 25.10.2011.

    mate šestan izgleda kao mješavina mladena burnaća i humphreya bogarta :)

  • JAX 25.10.2011.

    je koga bi doveli, negdje sam pročitao da već pet godina nisu platili ni centa za nekog igrača da ga dovedu. i levante sigurno neće moći toliko dugo biti na vrhu. štoviše, ne bi me iznenadilo da se strmoglavi i grčevito bori za ostanak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare