Obavijesti

Sport

Komentari 4

Siromasi na vrhu: Hrvat Mate Šestan će Levanteu biti skaut

Siromasi na vrhu: Hrvat Mate Šestan će Levanteu biti skaut
1

Levante, vodeća momčad španjolske lige, angažirat će Zadranina Matu Šestana, njihova bivšeg igrača, kao skauta za Hrvatsku. Tamo je igrao godinu i pol dana...

VIDEO

Uh, kako se ne bih sjećao igranja u Levanteu. Došao sam 1998. te ostao godinu i pol, počeo je Mate Šestan, jedini Hrvat koji je igrao u Levanteu, trenutačno vodećoj momčadi Primere. Zapravo, u Levanteu je bio i Tomo Erceg, no nije odigrao ni minute.

- Levante je dobio ime po plaži gdje se nalazio stadion! Sad je premješten u grad, no čelnici i navijači kluba sve rade kako bi se opet vratili na plažu. Njihov veliki gradski rival je Valencia. A kolika je to netrpeljivost, teško mi je opisati. Levante je, kako se kaže, narodni klub, klub radničke klase, a Valencia je, ‘ajmo reći, klub bogatog sloja - kaže Mate.

U današnjem Levanteu ne igra nitko iz Matine generacije.

- Ma kakvi, cijela moja generacija se umirovila. No kako radim kao zastupnik tvornice keramike, često putujem u Španjolsku, pa i u Valenciju. Tako sam na posljednjem putovanju, u razgovoru s njihovim čelnicima, dobio zanimljivu ponudu. Naime, željeli bi da im postanem skaut za Hrvatsku! Da, još nismo sve dogovorili, ali ostale su formalnosti. Zadarska regija, Ravni kotari, to su nepresušni izvori talenata. Modrić, Vrsaljko, Buljat, Tomasov... Bit će posla za Levante - kaže kroz smijeh Mate, kojega se i danas rado sjećaju u Levanteu.

- Kako da ne. Na listi njihovih najpoznatijih nogometaša, uz Johana Cruyffa, Vicentea, Laurena, Predraga Mijatovića..., stoji i moje ime - rekao je na kraju Zadranin Mate Šestan.

‘Vicente je znao s nama zaigrati na dva mala’

Dok sam bio u Levanteu, taman je iz juniora dolazio mali Vicente. Nije s nama trenirao, ali kad smo igrali na dva mala, onda bi ga trener nagradio i pustio da nam se pridruži, prisjetio se Mate sjajnog Vicentea Rodrigueza, bivšeg španjoskog reprezentativca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom