To je to što me zanima!

Sjajna Hrvatska razbila Belgiju i izborila plasman u Diviziju IB

U drugoj trećini nije bilo golova, a potpuni potop Belgijanci su doživjeli u posljednjih 20 minuta kada su im hrvatski hokejaši utrpali četiri komada za uvjerljivu 6-0 pobjedu
Vidi originalni članak

Hrvatska hokejaška reprezentacija nakon tri godine ponovno će igrati u Diviziji IB. U posljednjem petom nastupu na Svjetskom prvenstvu Divizije IIA Hrvatska je u Ledenoj dvorani razbila Belgiju 6-0 i s pet pobjeda osigurala odlazak u viši rang.

Već nakon prve trećine bilo je jasno da je Hrvatska kvalitetnija reprezentacija od Belgije, što je rezultat od 2-0 nakon 20 minuta igre i sugerirao.

U drugoj trećini nije bilo golova, a potpuni potop Belgijanci su doživjeli u posljednjih 20 minuta kada su im hrvatski hokejaši utrpali još četiri komada za uvjerljivu 6-0 pobjedu.

Po dva gola za Hrvatsku zabili su Lovrenčić i Rendulić, dok su jednom mrežu Belgije zatresli Hećimović i Blagus.

- Dobio sam nagradu za najboljeg strijelca turnira, a to poklanjam kćeri za rođendan. Nisam mislio da ću biti najbolji strijelac jer nisam igrao dugo i to me malo iznenadilo. Zaključio sam s ovim igračku karijeru, a uz ovaj naslov, to je najljepši mogući oproštaj - rekao je Hećimović.

- Vratio sam u Zagreb po naslov, to sam i napravio. Nisam se smio u Kanadu vratiti bez trofeja, moji kolege vatrogasci bi me 'ubili'. Sigurno su me pratili cijeli tjedan i vjerujem da su i oni sretni zajedno sa mnom. Ova hrvatska reprezentacija je odlična i sam sam iznenađen koliko smo bili dobri - rekao je Joel Prpić te dodao:

- Opet mi je bio gušt igrati s Hećimovićem s kojim sam igrao dvije godine u napadu Medveščaka.

Hrvatska ima MVP-a turnira i najboljeg strijelca

Nakon utakmice igračima su dodjeljene individualne nagrade, a najboljim napadačem turnira proglašen je Joel Prpić. Hrvatska ima i najboljeg strijelca turnira. John Hećimović sa šest golova ponio je taj naslov.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Lindy 23.04.2013.

    Odlični su bili....super sam se zabavila s dečkima na tekmi...koji doživljaj.....

  • zujavac 21.04.2013.

    Čestitke dečki. Sretno u diviziji 1.b. Ne bih se čudil da počnemo rasturat i u ovome sportu za kojih 5 godina. Ipak smo talentirani u vezi sporta.

  • 21.04.2013.

    Svaka čast dečkima...turnir su odigrali bez greške i još nam jednom pokazali da su NAJBOLJI !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare