Obavijesti

Sport

Komentari 15

Sjajna Hrvatska razbila Belgiju i izborila plasman u Diviziju IB

Sjajna Hrvatska razbila Belgiju i izborila plasman u Diviziju IB
7

U drugoj trećini nije bilo golova, a potpuni potop Belgijanci su doživjeli u posljednjih 20 minuta kada su im hrvatski hokejaši utrpali četiri komada za uvjerljivu 6-0 pobjedu

VIDEO

Hrvatska hokejaška reprezentacija nakon tri godine ponovno će igrati u Diviziji IB. U posljednjem petom nastupu na Svjetskom prvenstvu Divizije IIA Hrvatska je u Ledenoj dvorani razbila Belgiju 6-0 i s pet pobjeda osigurala odlazak u viši rang.

Već nakon prve trećine bilo je jasno da je Hrvatska kvalitetnija reprezentacija od Belgije, što je rezultat od 2-0 nakon 20 minuta igre i sugerirao.

U drugoj trećini nije bilo golova, a potpuni potop Belgijanci su doživjeli u posljednjih 20 minuta kada su im hrvatski hokejaši utrpali još četiri komada za uvjerljivu 6-0 pobjedu.

Po dva gola za Hrvatsku zabili su Lovrenčić i Rendulić, dok su jednom mrežu Belgije zatresli Hećimović i Blagus.

- Dobio sam nagradu za najboljeg strijelca turnira, a to poklanjam kćeri za rođendan. Nisam mislio da ću biti najbolji strijelac jer nisam igrao dugo i to me malo iznenadilo. Zaključio sam s ovim igračku karijeru, a uz ovaj naslov, to je najljepši mogući oproštaj - rekao je Hećimović.

- Vratio sam u Zagreb po naslov, to sam i napravio. Nisam se smio u Kanadu vratiti bez trofeja, moji kolege vatrogasci bi me 'ubili'. Sigurno su me pratili cijeli tjedan i vjerujem da su i oni sretni zajedno sa mnom. Ova hrvatska reprezentacija je odlična i sam sam iznenađen koliko smo bili dobri - rekao je Joel Prpić te dodao:

- Opet mi je bio gušt igrati s Hećimovićem s kojim sam igrao dvije godine u napadu Medveščaka.

Hrvatska ima MVP-a turnira i najboljeg strijelca

Nakon utakmice igračima su dodjeljene individualne nagrade, a najboljim napadačem turnira proglašen je Joel Prpić. Hrvatska ima i najboljeg strijelca turnira. John Hećimović sa šest golova ponio je taj naslov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo