To je to što me zanima!

Sjajne vijesti s travnatih terena: Pavić i Mektić u polufinalu, Fett korak do ulaska na Wimbledon

Za mjesto u finalu borit će se i Ivan Dodig sa svojim američkim partnerom Austinom Krajicekom. Finalisti Roland Garrosa su do polufinala stigli pobijedivši Francuze Mahuta i Roger-Vasselina
Vidi originalni članak

Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će u polufinalu parova na ATP turniru u Eastbpurneu, gdje su u srijedu u četvrtfinalu nadigrali američko-francuski par Maxime Cressy - Ugo Humbert sa 7-6 (9), 6-1.

Ovo je bila šesta uzastopna pobjeda aktualnih olimpijski i wimbledonskih pobjednika koji su svoj niz započeli prošli tjedan u londonskom Queen's Clubu. Hrvatski reprezentativci su u prvom setu propustili 'break' prednosti (4-3), da bi u 'tie-breaku' spasili dvije set-lopte (6-7, 8-9). U drugom setu su Mektić i Pavić poveli sa 3-0, a Cressy i Humbert su samo uspjeli uhvatiti utješni gem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Paviću je ovo deseta uzastopna pobjeda na travnatoj podlozi, jer je prije naslova u Londonu osvojio i turnir u Stuttgartu, gdje mu je partner bio Poljak Hubert Hurkacz.

Za mjesto u svom šestom zajedničkom finalu u 2022., a 18. meču za naslov otkako su se spojili na početku prošle sezone, Mektić i Pavić će igrati protiv Britanca Jamieja Murrayja i Brazilca Brune Soaresa koji su sa 6-4, 7-5 bili bolji od britansko-finske kombinacije Glasspool - Heliovaara, koju je hrvatski par pobijedio u nedjeljnom finalu u Queen's Clubu.

Za mjesto u finalu borit će se i Ivan Dodig sa svojim američkim partnerom Austinom Krajicekom. Finalisti Roland Garrosa su do polufinala stigli pobijedivši Francuze Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina sa 7-5, 6-2. Polufinalni suparnici hrvatsko-američkom paru bit će Nizozemac Matwe Middelkoop i Australac Luke Saville. 

Fett na korak od glavnog turnira Wimbledona

Hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA - 254.) došla je na korak do plasmana u glavni ždrijeb Wimbledona, nakon što je u srijedu u dvoboju 2. kola kvalifikacija svladala Gruzijku Mariam Bolkvadze (WTA - 189.) sa 5-7, 6-1, 6-2. 

Fett je kod vodstva 5-4 u prvom setu izgubila tri gema zaredom, ali je u nastavku dvoboja potpuno nadigrala 24-godišnju Gruzijku. Vrbovčanka je projurila drugim setom, a onda je u odlučujućoj dionici nakon gubitka prva dva gema nanizala šest gemova za pobjedu.

Od trećeg nastupa u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira, a drugog u Wimbledonu, Janu Fett dijeli još samo pobjeda nad Ukrajinkom Katarinom Zavatskom (WTA - 229.) protiv koje vodi sa 2-0 u međusobnim dvobojima.

Vrbovčanka je jedina dva nastupa na Grand Slam turnirima imala 2018., kad je na Australian Openu stigla do 2. kola i imala dvije meč-lopte protiv kasnije pobjednice turnira Dankinje Caroline Wozniacki, dok je u Wimbledonu zaustavljena na prvom koraku od Darije Kasatkine.

Uspije li pobijediti Zavatsku, 25-godišnja Fett će prvi put u karijeri proći kvalifikacije za Grand Slam turnir. Dosad je triput zaustavljena na zadnjem koraku: u Wimbledonu 2017. te na US Openu 2017. i 2018.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare