Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sjajne vijesti s travnatih terena: Pavić i Mektić u polufinalu, Fett korak do ulaska na Wimbledon

Sjajne vijesti s travnatih terena: Pavić i Mektić u polufinalu, Fett korak do ulaska na Wimbledon

Za mjesto u finalu borit će se i Ivan Dodig sa svojim američkim partnerom Austinom Krajicekom. Finalisti Roland Garrosa su do polufinala stigli pobijedivši Francuze Mahuta i Roger-Vasselina

VIDEO

Nikola Mektić i Mate Pavić igrat će u polufinalu parova na ATP turniru u Eastbpurneu, gdje su u srijedu u četvrtfinalu nadigrali američko-francuski par Maxime Cressy - Ugo Humbert sa 7-6 (9), 6-1.

Ovo je bila šesta uzastopna pobjeda aktualnih olimpijski i wimbledonskih pobjednika koji su svoj niz započeli prošli tjedan u londonskom Queen's Clubu. Hrvatski reprezentativci su u prvom setu propustili 'break' prednosti (4-3), da bi u 'tie-breaku' spasili dvije set-lopte (6-7, 8-9). U drugom setu su Mektić i Pavić poveli sa 3-0, a Cressy i Humbert su samo uspjeli uhvatiti utješni gem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mektić i Pavić nakon ulaska u finale 02:00

Paviću je ovo deseta uzastopna pobjeda na travnatoj podlozi, jer je prije naslova u Londonu osvojio i turnir u Stuttgartu, gdje mu je partner bio Poljak Hubert Hurkacz.

Za mjesto u svom šestom zajedničkom finalu u 2022., a 18. meču za naslov otkako su se spojili na početku prošle sezone, Mektić i Pavić će igrati protiv Britanca Jamieja Murrayja i Brazilca Brune Soaresa koji su sa 6-4, 7-5 bili bolji od britansko-finske kombinacije Glasspool - Heliovaara, koju je hrvatski par pobijedio u nedjeljnom finalu u Queen's Clubu.

Za mjesto u finalu borit će se i Ivan Dodig sa svojim američkim partnerom Austinom Krajicekom. Finalisti Roland Garrosa su do polufinala stigli pobijedivši Francuze Nicolasa Mahuta i Edouarda Roger-Vasselina sa 7-5, 6-2. Polufinalni suparnici hrvatsko-američkom paru bit će Nizozemac Matwe Middelkoop i Australac Luke Saville. 

Fett na korak od glavnog turnira Wimbledona

Hrvatska tenisačica Jana Fett (WTA - 254.) došla je na korak do plasmana u glavni ždrijeb Wimbledona, nakon što je u srijedu u dvoboju 2. kola kvalifikacija svladala Gruzijku Mariam Bolkvadze (WTA - 189.) sa 5-7, 6-1, 6-2. 

Fett je kod vodstva 5-4 u prvom setu izgubila tri gema zaredom, ali je u nastavku dvoboja potpuno nadigrala 24-godišnju Gruzijku. Vrbovčanka je projurila drugim setom, a onda je u odlučujućoj dionici nakon gubitka prva dva gema nanizala šest gemova za pobjedu.

Rothesay Classic Birmingham 2022 - Day Two - Edgbaston Priory Club

Od trećeg nastupa u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira, a drugog u Wimbledonu, Janu Fett dijeli još samo pobjeda nad Ukrajinkom Katarinom Zavatskom (WTA - 229.) protiv koje vodi sa 2-0 u međusobnim dvobojima.

Vrbovčanka je jedina dva nastupa na Grand Slam turnirima imala 2018., kad je na Australian Openu stigla do 2. kola i imala dvije meč-lopte protiv kasnije pobjednice turnira Dankinje Caroline Wozniacki, dok je u Wimbledonu zaustavljena na prvom koraku od Darije Kasatkine.

Uspije li pobijediti Zavatsku, 25-godišnja Fett će prvi put u karijeri proći kvalifikacije za Grand Slam turnir. Dosad je triput zaustavljena na zadnjem koraku: u Wimbledonu 2017. te na US Openu 2017. i 2018.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...