To je to što me zanima!

Sjećate se njega? Rukometnog Shaqa tražilo pola Europe, a on odlučio ostvariti američki san

Igrat ću za Detroit i pomoći razviti rukomet u Americi, objasnio je svoju odluku rukometni Shaq koji je postao tražena roba nakon Svjetskog prvenstva, ali odlučio se na iznenađujući potez
Vidi originalni članak

Nije DR Kongo osvojio medalju na Svjetskom rukometnom prvenstvu, ali Gauthier Mvumbi Thierry (27) postao je zvijezda SP-a. Korpulentni pivot oduševio je svojom pojavom na terenu i bio razlog zašto su se najednom počele pratiti i gledati utakmice Konga.

POGLEDAJTE VIDEO: Zaplesao je i 'Shaq'! Evo kako Kongoanci slave prvu pobjedu

Mvumbi je protiv Bahreina osvojio i plaketu za igrača utakmice s pet golova, zabio je i svjetskim prvacima Dancima četiri gola, a bolje preporuke od toga nema. Pa kada razbiješ i njihovu obranu, zapneš za oko mnogima, a Mvumbi jest dobrom dijelu klubova.

Međutim, nakon francuskog četvrtoligaša Dreuxa Mvumbi je odlučio ostati na amaterskoj razini i preseliti u - SAD.

- Igrat ću za Detroit i pomoći razviti rukomet u Americi - objasnio je svoju odluku rukometni Shaq kojemu se onaj originalni javio tijekom turnira.

- Rekli mi da si rukometni Shaq, što se događa - zapitao se O'Neal kad mu je stigao odgovor.

- Snovi ne postaju stvarnost ako ne vjerujete u njih. Moj idolu i zvijezdo Shaq, hvala ti na podršci i lijepim riječima. Sve što imam za reći, jest da treba živjeti svoj san i boriti se za njega - kazao je Mvumbi čiji se san, i prije američkog, već ostvario.

- Ja sam pivot koji osvaja prostor. Nikad u životu nisam sanjao da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, zato treba dati sve od sebe jer se to može dogoditi jednom u životu. Morate uživati u tome.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Prosječni Rvatina 17.05.2021.

    Mislim da ovo govori dovoljno o rukometu kao sportu. I da imas 200 kila možeš zabit Dancima 4 gola. Evo idem ja trenirat mjesec dana pa nek mene zovu u repku, zabim i ja Dancima možda i više. Teška parodija od sporta.

  • nfra666 16.05.2021.

    Slobodno ismijavate gospodina, al za razliku od svih Vas koji komentirate i smijete se njemu, on je ostvario svoj san i za to ne zaslužuje ništa drugo od mene, nego poštovanje. A i svi Vi bi se mogli skinuti s mobitela i krenuti raditi nešto korisno za Svijet, a ne da tu serete.Lp

  • aaerts 16.05.2021.

    Crni Žak

Komentiraj...
Vidi sve komentare