To je to što me zanima!

Skandal na SP-u: Izviždali su himnu, a doprvakinja kolabirala

Kineskinja Zheng je kolabirala na postolju prilikom dodjele medalja, a svemu je svjedočila i naša predstavnica Doris Pole, koja je osvojila brončanu medalju. Kineskinji je 'ukradena' zlatna medalja
Vidi originalni članak

Trebao je to biti praznik taekwondoa u Manchesteru, pogotovo jer su se u finalu Svjetskog prvenstva sučelile aktualna olimpijska pobjednica Shuyin Zheng i braniteljica svjetskog naslova Bianca Walkden.

No, sve se pretvorilo u teatar apsurda nakon što je Kineskinja izgubila finale. Uvjerljivo je bodovno slavila s 20-11, međutim dosuđeno joj je 10 kaznenih bodova što znači i automatsku diskvalifikaciju.

KINESKINJA BILA BOLJA Imamo brončanu medalju: Pole napravila senzaciju na SP-u...

Nekoliko tih opomena bilo je vrlo sumnjivo pa je domaća publika izviždala svoju pobjednicu Walkden, koja je u tom trenutku postala trostruka svjetska prvakinja.

Slavlja je bilo vrlo malo ili nikako jer se Kineskinja nije mogla pomiriti s porazom pa je odbila Britankino dizanje ruke, a zatim se spustila na tatami odbijajući čestitke.

Englezi su zviždali i dok je svirala njihova himna "God Save The Queen", a zatim je uslijedilo još neviđene drame.

Zheng je kolabirala na postolju prilikom dodjele medalja, a svemu je svjedočila i naša predstavnica Doris Pole, koja je osvojila brončanu medalju.

Kineskinja je bila fizički i emotivno iscrpljena.

- Malo sam se zbunila, nisam znala što da napravim u tim trenucima. To što je Kineskinja pala na prvakinju svijeta, vjerujem, nije bilo namjerno. Nije ona time htjela pokvariti pobjednici slavlje, nisu Kinezi takva nacija, nego je tu nepravdu Zheng očito odveć emotivno doživjela - rekla je Pole pa dodala:

- Uostalom, ni ja ne bih čestitala nekome na takvoj pobjedi. Nije isto biti prvakinja i doprvakinja, pogotovo kada doživiš ovako nekorektnu situaciju. Po meni, od deset kazni Kineskinji, pet ih nije bilo.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • strikan2 18.05.2019.

    Ako je točno ovo sa kaznenim, onda joj je ukradena bez navodnika.

  • igidus 18.05.2019.

    Da je prvakinja korektna i poštena pred svima bi svoje odličje dala kineskinji i posramila suce, a ona bi onda doista bila prava prvakinja!

  • Joker123 18.05.2019.

    Sramota i cudno da su englezi smrdljivi pokazali fair play

Komentiraj...
Vidi sve komentare