To je to što me zanima!

Brestovac pao na doping testu, uzimao je isto što i Šarapova

Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina, rekao je hrvatski kickboksač Mladen Brestovac
Vidi originalni članak

Veliki skandal potresao je ionako već poljuljani Glory! Četvorica boraca pala su na doping kontroli, a među njima su hrvatski borac Mladen Brestovac i njihova najveća zvijezda veliki Badr Hari.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brestovac je u lipnju prošle godine u meču protiv Ricka Verhoevena, od kojeg je izgubio, bio pozitivan na meldonij. Brestovac je odmah priznao krivnju, te najavio odlazak u mirovinu.

- Iz Nizozemske antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenomm kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet. Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu te mi je barem drago da na nastupu u Las Vegasu se nije pokazalo na njihovoj kontroli - rekao je Brestovac (35) za CroRing, kojemu je čak i drago što su ga uhvatili jer je to samo ubrzalo njegov odlazak iz Kickboksa.

Pao je i Badr Hari

-  To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi u meču protiv Rica jer sam koristio meldonij neka tri tjedna i nisam osjetio baš neke rezultate. Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina - rekao je Brestovac kojem je posljednji meč bio u listopadu u Las Vegasu kada je u sklopu FFC-a pobijedio Jhonata Diniza, a tada je bio negativan na doping testu. Upravo je u tome meču objavio naslov prvaka u teškoj kategoriji.

Meldonij pomaže sportašima u brzom povratku energije te povećava dotok krvi u mozak što pospješuje fizičke i mentalne sposobnosti. Na istoj supstanci je pala i tenisačica Marija Šarapova 

Jedan od najboljih hrvatskih kickboksača u karijeri je odradio 70 mečeva, od čega je 55 pobijedio uz 14 poraza i jedan neriješeni rezultat. 

Ostali borci koji su pali na dopingu su Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machada, a svoj četvorici prijeti maksimalna suspenzija od četiri godine.

Najveća zvijezda ovog sporta, ali u zadnje vrijeme ne baš sjajni Bad Hari je u meču protiv Gergesa bio pozitivan na nedozvoljene supstance, a na dopingu je pao i njegov protivnik. 

Badr Hari je inače poznat i kao veliki prijatelj Cristiana Ronalda s kojim se često druži preko ljeta.

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • pobocnik ljubo 29.01.2019.

    treba organizirati olimpijadu za dopingirane. imaju i oni svoja prava. i nama bi bilo zanimljivije za gledati jer ovako presporo padaju rekordi, a sportaši su ionako predobro plaćeni. što će mu milijuni ako ne može srušiti svjetski rekord? treba to nafilati dopingom pa da te vidim skok u dalj 15 metara i skok s motkom 20 metara.

  • burek. 29.01.2019.

    "Badr Hari je inače poznat i kao veliki prijatelj Cristiana Ronalda s kojim se često druži preko ljeta" good to know 👍👍

  • Guginho 29.01.2019.

    Kresnu# bih ovu Harapovu

Komentiraj...
Vidi sve komentare