Obavijesti

Sport

Komentari 19

Brestovac pao na doping testu, uzimao je isto što i Šarapova

Brestovac pao na doping testu, uzimao je isto što i Šarapova
2

Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina, rekao je hrvatski kickboksač Mladen Brestovac

VIDEO

Veliki skandal potresao je ionako već poljuljani Glory! Četvorica boraca pala su na doping kontroli, a među njima su hrvatski borac Mladen Brestovac i njihova najveća zvijezda veliki Badr Hari.

Pokretanje videa...

00:13

Brestovac je u lipnju prošle godine u meču protiv Ricka Verhoevena, od kojeg je izgubio, bio pozitivan na meldonij. Brestovac je odmah priznao krivnju, te najavio odlazak u mirovinu.

- Iz Nizozemske antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenomm kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet. Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu te mi je barem drago da na nastupu u Las Vegasu se nije pokazalo na njihovoj kontroli - rekao je Brestovac (35) za CroRing, kojemu je čak i drago što su ga uhvatili jer je to samo ubrzalo njegov odlazak iz Kickboksa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Pao je i Badr Hari

-  To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi u meču protiv Rica jer sam koristio meldonij neka tri tjedna i nisam osjetio baš neke rezultate. Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina - rekao je Brestovac kojem je posljednji meč bio u listopadu u Las Vegasu kada je u sklopu FFC-a pobijedio Jhonata Diniza, a tada je bio negativan na doping testu. Upravo je u tome meču objavio naslov prvaka u teškoj kategoriji.

Meldonij pomaže sportašima u brzom povratku energije te povećava dotok krvi u mozak što pospješuje fizičke i mentalne sposobnosti. Na istoj supstanci je pala i tenisačica Marija Šarapova 

Jedan od najboljih hrvatskih kickboksača u karijeri je odradio 70 mečeva, od čega je 55 pobijedio uz 14 poraza i jedan neriješeni rezultat. 

Ostali borci koji su pali na dopingu su Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machada, a svoj četvorici prijeti maksimalna suspenzija od četiri godine.

Najveća zvijezda ovog sporta, ali u zadnje vrijeme ne baš sjajni Bad Hari je u meču protiv Gergesa bio pozitivan na nedozvoljene supstance, a na dopingu je pao i njegov protivnik. 

Badr Hari je inače poznat i kao veliki prijatelj Cristiana Ronalda s kojim se često druži preko ljeta.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem