To je to što me zanima!

Drama u Areni! Šveđani ušli u finale EP-a nakon produžetaka

Fantastičnu smo utakmicu gledali u Areni Zagreb. Švedska je pobijedila Dansku 35-34 nakon produžetaka i tako izborila finale Europskog prvenstva protiv Španjolske
Vidi originalni članak

Veličanstveni Andreas Palicka s 20 obrana i nevjerojatni Mattias Zachrisson sa osam golova odveli su fantastičnu Švedsku u finale Europskog prvenstva. Pobijedili su Dansku 35-34 nakon produžetaka i tako zaključili rukometni dan u Areni Zagreb s novim velikim iznenađenjem i dramom do posljednje sekunde.

No, moglo je to i puno mirnije. Šveđani su tijekom cijele utakmice vodili, imali i pet razlike na početku drugog poluvremena, imali su i tri razlike dvije minute prije kraja utakmice, no ni to im nije bilo dosta. U 58. minuti oni su jednostavno stali, Danci zabijaju gol za golom, a onaj vrijedan produžetaka zabio je Lasse Svan Hansen u posljednjoj sekundi utakmice.

I kad se činilo da bi se Švedska mogla raspasti u produžetku, kao mi ne tako davno, oni su hladno zabijali iz napada u napad, ponovno bili u minimalnoj prednosti pred Dancima i pokazali zašto ih je i Ivano Balić prije početka Europskog prvenstva smatrao potencijalnim iznenađenjem.

Nevjerojatan dan imao je već spomenuti Zachrisson koji je Dancima trpao cijelu utakmicu s desnog vanjskog. I ne bi to bilo ništa čudno da Zachrisson nije - desno krilo. Čovjek je morao igrati na poziciji koja nije njegova zbog ozljeda Lagergrena i Jakobssona i snašao se fantastično. 

A sve to ne bi bilo moguće da Šveđani nemaju takve golmane. Jednu utakmicu brani Appelgren, drugu Palicka, a izborniku je apsolutno svejedno koga stavi. Palicka je danas bio na 39 posto obrana i potpuno je izludio Dance. Odličnu utakmicu igrali su i Ekberg i Gottfridsson sa sedam golova te Arnesson, inače igrač njemačkog drugoligaša Bergischera, koji je zabio šest golova, a onaj posljednji vrijedan finala bio je posebno dojmljiv. Skočio je s devet metara sunožno i rasparao mrežu Danske.

Nedjeljni finale tako će biti potpuno neočekivan, Švedska - Španjolska, dvije momčadi koje je malo tko mogao vidjeti tamo. Švedska je do finalne utakmice došla uz tri poraza i nevjerojatan rasplet nakon što su izgubili od Islanda, Norveške i Francuske. Španjolci su, pak, izgubili u dvije utakmice na prvenstvu, najprije od Danske, a onda i od Slovenije, ali u pravom trenutku bili su sjajni i razbili svjetskog prvaka i apsolutnog favorita prvenstva Francusku.

No, ovo će biti nešto sasvim drugačije, ovo je ipak finale možda i najjačeg Eura posljednjih godina. Na jednoj strani Palicka, Appelgren, Zachrisson, Gottfidsson, Ekberg, a na drugoj Entrerrios, Dušebajev, Aguinagalde i veliki Arpad Šterbik. Pa neka pobijedi bolji...

Idi na 24sata

Komentari 99

  • LucY_2 27.01.2018.

    svu lovu na Francuze za trece mjesto, i na Spanjolce ☺ i Federer 3:0

  • MynameisNO 27.01.2018.

    Se*e mi se od Balića i njegovog prognoziranja. Samo da nam on ne bude novi izbornik!

  • lukepicard 27.01.2018.

    To samo pokazuje koliko smo mi slabi u tranziciji i napada igramo zastarjeli rukomet koji forsiraju stari treneri, svakoj ekipi napad traje ne više od 10 sekundi dok našima traje više od 30 sekundi i to uglavnom dodavanje oko sredine terena gdje smo bezopasni i nestvarno pritisak protivniku i onda zadnju sekundu na silu na ho ruk i tako stvaramo samo sebi pritisak, a da ne kažem da nam treba svaki put 5 do 6 napada da zacijelo gol, s ovim ne branim obranu koja je isto tako loša ali ruku na srce i kad golman ponekad obrani nešto što to vrijedi kad napad to ne umije iskoristiti sve uglavnom zbog zastarjele taktike koju forsiraju naši treneri, mi moramo se asfaltirati novom rukometu u protivnom će mo propasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare