To je to što me zanima!

Skender u problemu: Lokosi na Sammirov pogon srušili Osijek

U zanimljivoj utakmici 9. kola Prve HNL Lokomotiva je pobijedila Osijek 2-1. Borbenih i napadačkih 90 minuta pripalo je domaćinu u Kranjčevićevoj, a junak je Tolić koji je za pobjedu zabio u 88. minuti
Vidi originalni članak

Lokomotiva i Osijek odigrali su 2-1 (1-1) u 9. kolu 1. HNL. Iako je Osijeku ova pobjeda itekako trebala, ne samo zbog bodova na tablici, nego i mira unutar kluba, olako su je ispustili prepustivši posljednjih 20 minuta susreta domaćinima apsolutnu dominaciju na travnjaku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Započeli su gosti oštro susret. Postavio je Dino Skender gust vezni red koji je trebao proigravati dvije špice - Pilja i Marića, ali i konstantno napadati stopere domaćina. Činilo se da plan funkcionira. Već u sedmoj minuti popucao je zaštitni zid lokosa. S lijeve strane Kleinheisler prvo pokušava, a onda Marić posprema odbijenu loptu u mrežu domaćina. Osijek lakše diše. 

No, nisu tu stali gosti. Pritisak na zadnju liniju se nastavio jer zašto bi se mijenjala taktika koja funkcionira. Ali, već u 20 i nekoj minuti moglo se uvidjeti - nije Osijek bio toliko dobar, koliko je Lokomotiva bila uspavana. Kada se probudila momčad Gorana Tomića i kada je sa samo tri igrača u veznom redu počela proigravati lopte za jednako toliko njih u napadu. 

KAZNE ZA RUJEVICU 'Bili' opet plaćaju zbog izgreda navijača: Hajduku 40.000 kuna

Glavni je tu bio brazilski strojovođa Sammir koji je slao odlične zadnje lopte prema Uzuniju ili Kastratiju, ali se na kraju isplatila jedna koja nije bila iz same igre. Korner u 37. ubacio je Sammir, a zatim se lopta odbila od Kastratija koji je tako postao strijelac, a Lokosi su mirnije otišli na pauzu. 

Povratkom iz svlačionica vidjeli smo pravu borbu. Sjajno je otvorila Lokomotiva, no ubrzo je preuzeo Osijek stvar u svoje "noge". Presing, presing i još presinga. Tako je nekako izgledao Osijek sredinom drugog dijela, no taj presing nitko nije uspio realizirati. Većinom promašivali Pilj i Marić, a zatim i nekoliko ispraznih šuteva Antonia Mancea. 

'VATRENI' NA POLJUDU HNS na sastanku u Splitu, 'bili' i dalje bojkotiraju organizaciju

Na kraju je prevagnuo dobar potez trenera Tomića koji je u 80. minuti uveo Marka Tolića koji je zabio za veliki preokret i slavlje 2-1. 

Dodajmo, Lokomotiva je sada u vodećoj trojci prvenstva, odmah iza Dinama i Hajduka. 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Istvan Serekesz 21.09.2019.

    Lokomotiva ima jaču momčad i od Osjeka i od Rijeke... Tako da na tablici su tamo gdje trebaju i biti.....

  • Korisničkoimevecpostoji 20.09.2019.

    Sad je vrijeme da Osijek nadje pravog trenera. Npr. Kek. Da se dobro uigraju, pa kad zavrse novi stadion, da budu spremni za Europu...

  • peter pan 7 20.09.2019.

    Kad izjednače kola 9.-a dinamo 22 hajduk 19, i Rijeka treca, i to i je neka realnost, lokosi 4.

Komentiraj...
Vidi sve komentare