Sport

Komentari 71

Skender u problemu: Lokosi na Sammirov pogon srušili Osijek

Skender u problemu: Lokosi na Sammirov pogon srušili Osijek

U zanimljivoj utakmici 9. kola Prve HNL Lokomotiva je pobijedila Osijek 2-1. Borbenih i napadačkih 90 minuta pripalo je domaćinu u Kranjčevićevoj, a junak je Tolić koji je za pobjedu zabio u 88. minuti

Lokomotiva i Osijek odigrali su 2-1 (1-1) u 9. kolu 1. HNL. Iako je Osijeku ova pobjeda itekako trebala, ne samo zbog bodova na tablici, nego i mira unutar kluba, olako su je ispustili prepustivši posljednjih 20 minuta susreta domaćinima apsolutnu dominaciju na travnjaku. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Započeli su gosti oštro susret. Postavio je Dino Skender gust vezni red koji je trebao proigravati dvije špice - Pilja i Marića, ali i konstantno napadati stopere domaćina. Činilo se da plan funkcionira. Već u sedmoj minuti popucao je zaštitni zid lokosa. S lijeve strane Kleinheisler prvo pokušava, a onda Marić posprema odbijenu loptu u mrežu domaćina. Osijek lakše diše. 

No, nisu tu stali gosti. Pritisak na zadnju liniju se nastavio jer zašto bi se mijenjala taktika koja funkcionira. Ali, već u 20 i nekoj minuti moglo se uvidjeti - nije Osijek bio toliko dobar, koliko je Lokomotiva bila uspavana. Kada se probudila momčad Gorana Tomića i kada je sa samo tri igrača u veznom redu počela proigravati lopte za jednako toliko njih u napadu. 

Glavni je tu bio brazilski strojovođa Sammir koji je slao odlične zadnje lopte prema Uzuniju ili Kastratiju, ali se na kraju isplatila jedna koja nije bila iz same igre. Korner u 37. ubacio je Sammir, a zatim se lopta odbila od Kastratija koji je tako postao strijelac, a Lokosi su mirnije otišli na pauzu. 

Povratkom iz svlačionica vidjeli smo pravu borbu. Sjajno je otvorila Lokomotiva, no ubrzo je preuzeo Osijek stvar u svoje "noge". Presing, presing i još presinga. Tako je nekako izgledao Osijek sredinom drugog dijela, no taj presing nitko nije uspio realizirati. Većinom promašivali Pilj i Marić, a zatim i nekoliko ispraznih šuteva Antonia Mancea. 

Na kraju je prevagnuo dobar potez trenera Tomića koji je u 80. minuti uveo Marka Tolića koji je zabio za veliki preokret i slavlje 2-1. 

Dodajmo, Lokomotiva je sada u vodećoj trojci prvenstva, odmah iza Dinama i Hajduka. 

Najčitaniji članci