To je to što me zanima!

Škotski znanstvenik simulirao kraj HNL sezone kako bi saznao tko ima najveće šanse biti prvak

Škotski znanstvenik simulirao je 1800 puta završnicu HNL-a, a uvjerljivo najveće šanse za naslov prvaka po njegovom izračunu ima Rijeka, dok Rudeš ni u jednoj simulaciji nije uspio ostati u prvoj ligi
Vidi originalni članak

Pred nama je 24. kolo HNL-a, a u derbiju vikenda susrest će se Dinamo i Rijeka. Ta će utakmica biti od velikog značaja u troboju za titulu HNL prvaka.

Rijeka vodi s 50 bodova iz 23 utakmice. Hajduk ima dva boda manje i isti broj utakmica, dok je Dinamo na 44 boda, ali još mora odigrati zaostalu utakmicu petog kola protiv Varaždina. 

Škotski znanstvenik Craig Edwards iskoristio je ovu priliku i 1800 puta simulirao završnicu hrvatskog prvenstva. 

Edwards je u svome modelu izračunao koliko svaki od tri glavna kandidata ima šanse za osvajanje prvenstva. U svojem je modelu koristio nekoliko parametara, a neki od njih su forma, bodovi po utakmici i raspored do kraja sezone.

KLADIONICE VS NAVIJAČI Dinamo i Hajduk favoriti? Hm, Rijeka je bolja na šest pozicija!

Po Edwardsovom modelu uvjerljivi favorit za titulu je Rijeka, koja je osvojila naslov u čak 63 posto simulacija. Njegov model dao je Dinamu 21 posto šanse, a Hajduku samo 16 posto. 

Dodajmo kako je po istom modelu Osijek veliki favorit za četvrto mjesto s više od 50 posto šansi. 'Bijelo-plavima' su za vratom Lokomotiva s 22 posto i Gorica s 13 posto. 

OPET PO DŽEPU Utrčavanje u teren, bakljada i ovaj transparent: Evo zašto je Hajduk dobio najveću kaznu

Rudeš je u svakoj od 1800 ostao na posljednjem mjestu. Zagrebački klub još nije pobijedio u HNL-u ove sezone i sve upućuje kako će se na kraju sezone vratiti u drugu ligu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Silius 22.02.2024.

    Volim grad koji teče 🩵🤍

  • TimbTomb 22.02.2024.

    Pre malo je simuliro. Pa znaju svi vrapci tko ce biti prvak tzzz

  • fleki669 21.02.2024.

    kaj za to treba škotski znanstvenik

Komentiraj...
Vidi sve komentare