To je to što me zanima!

Sud odlučio: Pralija i Barbarić dobili jednomjesečni pritvor

Bivši direktor RNK Split Nenad Pralija u četvrtak je prepraćen na Županijski sud. Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke dobio je pritvor, a Snježana Blažević je puštena
Vidi originalni članak

U četvrtak u poslijepodnevnim satima osumnjičeni Nenad Pralija (41) prepraćen je u pratnji policije pred Županijski sud u Zagrebu. Bivši direktor RNK Split dobio je jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a istu kaznu dobio je i Špiro Barbarić. Knjigovotkinja Snježana Blažević puštena je da se brani sa slobode.

USKOK je bivšeg nogometaša Hajduka te tajnik Omladinske škole Splita priveo u srijedu zbog sumnje u davanje mita i zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. U noći sa srijede na četvrtak Pralije je proveo u pritvoru.

Odluku u jednomjesečnom pritvoru donio je donio je sudac Zdravko Posavec, a zamjenica glasnogovornika Suda Ivana Kršul navela je da u istrazi treba saslušati 60-ak svjedoka, bivših i sadašnjih igrača, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split.

Dodala je da se inkriminacije protiv osumnjičenih odnose na razdoblje od 2007. do 2011., tj. za razdoblje u kojem je taj splitski nogometni klub pod vodstvom Pralije stigao iz 4. do 1. hrvatske nogometne lige.

Na sudu se pojavio i Pralijin branitelj Ljubo Pavasović Visković, inače član Nazdornog odbora Hajduka.

Ministar Jovanović: Čelni ljudi HNS-a moraju podnijeti ostavke

Ako su nešto znali, onda su također odgovorni. Ako ništa nisu znali, ništa nisu vidjeli, ništa nisu čuli, onda nisu sposobni voditi Hrvatski nogometni savez i iz istog razloga moraju podnijeti ostavku - rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović za HRT.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • hrabro srce_1 06.01.2012.

    svi se žale na suđenje u hrvatskoj, baš svi osim dinama. a onaj tko delegira suce-širić je bio na skupštini u prosincu na strani mamića. njegov je prijatelj. onaj presudni glas marković je dobio od splita-čitaj žužula, poznath po bojanjima tunela, mamićevih prijatelja. a sad je direktor tog kluba u zatvoru radi namještanja utakmica. bruno mariću, obruč se steže!!!

  • hrabro srce_1 06.01.2012.

    nikad nebih rekao za praliju. dokazao se poštenjem, brat je poginulog branitelja...prije bih rekao da se iza njega krije netko drugi. nije pralija kupovao za sebe,a? suđenje b. marića i njegova pomoćnika u derbiju split-hajduk sada je još upitnije.

  • zera 06.01.2012.

    Pralija je radio ono šta su svi radili od kad se Hrvatska osamostalila. 90% klubova koji su ulazili u viši rang iz bilo koje lige je kupovalo i namištalo utakmice.Ja sam igrao nogomet90-ih godina u drugoj i trećoj ligi i uvik na početku sezone se znalo ko ulazi u viši rang a ko ispada i to uz blagoslov saveza na lokalnoj razini

Komentiraj...
Vidi sve komentare