To je to što me zanima!

Slovake vodi bivši idol Napulja: Prodao se za kineske milijune...

Hamšik je na početku godine iz Napolija otišao u kineski Dalian. Dres Slovačke nosi od 2007. godine, ima 114 nastupa, a zabio je 24 gola. On je prva zvijezda reprezentacije s kojom Hrvatska igra u petak
Vidi originalni članak

Slovaci imaju igrače iz Intera, Lazija, Parme, Borussije M'gladbach, Herthe, Newcastlea, Zenita, Mallorce, Celte, Genka... Prema Transfermarktu vrijede 177,6 milijuna eura.

Najvredniji igrač je Milan Škriniar, branič Intera, koji vrijedi 60 milijuna eura. Prva zvijezda momčadi je Marek Hamšik. Veznjak je u veljači ove godine iz Napolija, nakon čak 12 godina, otišao u kineski Dalian za plaću od devet milijuna eura godišnje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDEO: PUTUJU U SLOVAČKU Dalić: Što je s Rebićem? Ma to su se dečki samo zafrkavali...

On dres reprezentacije nosi od 2007. godine, ima 114 nastupa, a zabio je 24 gola. On je lider ove momčadi, alfa i omega na terenu. Uz njega su glavni igrači branič Škriniar, veznjaci Lobotka i Kucka, napadač Mak. 

Slovačka je nakon tri odigrane utakmice na 2. mjestu skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. U gostima je pobijedila Azerbajdžan 5-1, a izgubila je od Walesa 1-0, a doma je slavila protiv Mađarske 2-0.

Na klupi reprezentacije od prošle godine sjedi Čeh Pavel Hapal (50). On je dosad na klupi Slovačke vodio šest utakmica, ima četiri pobjede i dva poraza. Slovaci su pod njegovim vodstvom zabili 16, a primili su pet golova.

Posebno je impresivna Slovačka bila na gostovanju kod Azerbajdžana u Bakuu. Pobijedili su 5-1 momčad koju vodi naš Nikola Jurčević, a mi smo u Maksimiru protiv Azerbajdžana slavili jedva 2-1.

Dva je gola u toj utakmici zabio Marek Hamšik. U Trnavi su u ožujku pobijedili Mađarsku 2-0. Bilo je to samo tri dana prije nego što će Hrvatska od Mađara izgubiti 2-1 u Budimpešti.

ANKETA: KAKO PROTIV SLOVAKA? Dvojbe Zlatka Dalića: Petković ili Rebić, u vezi Vlašić ili Badelj

Šest puta su dosad igrale Hrvatska i Slovačka. Dvije pobjede imaju "kockasti", dvije Slovaci, a dvije su utakmice završile neriješeno. Posljednji put smo međusobno igrali u kolovozu 2010. godine. Bila je to prijateljska utakmica, završilo je 1-1. Naš je izbornik bio Slaven Bilić, a gol je zabio Nikica Jelavić.

Pavel Hapal je za utakmice protiv Hrvatske i Mađarske pozvao ove igrače:

  • golmani: Kozačik, Dubravka, Greif, Rodak
  • braniči: Pekarik, Škriniar, Hancko, Šatka, Mazan, Vavro, Valjent
  • veznjaci: Hamšik, Kucka, Duda, Greguš, Hrošovski, Lobotka, Bero, Benes
  • napadači: Rusnak, Mak, Haraslin, Duriš, Šafranko, Boženik

"NE SMIJEMO LOVITI MODRIĆA" Slovak iz Celte: Kad Hrvatima uzmete loptu, zgrozit će se...

Kako je Slovačka igrala u ovim kvalifikacijama:

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Gademz_1 05.09.2019.

    Kad odes u kinu ili ameriku znaci da je gotovo sa pravim nogometom i odes uzeti zadnje pare sto je i pametno.

  • Zlatan 10 05.09.2019.

    Ti si se izgleda Antonio previse bevande nalio kad pises ovakve nebuloze od clanaka, nemoj se prisipat vise jer postaje jadno

  • Enor 05.09.2019.

    Što znači ovaj naslov...

Komentiraj...
Vidi sve komentare