To je to što me zanima!

Slovencima rastu zazubice: Još vas nismo dobili, bit će spektakl

Slovenci nisu igrali utakmicu za bodove protiv Hrvatske od čuvenih dodatnih kvalifikacija za Euro 2004., a put im se opet spojio u borbi za katarski Mundijal. Kolege iz Dežele s poštovanjem govore o "vatrenima"
Vidi originalni članak

Matjaž Kek (59) popularna je ličnost u hrvatskoj javnosti zbog gospodskog ponašanja i sjajnih rezultata tijekom petogodišnjeg vođenja Rijeke. A sad će pokušati zaustaviti Hrvatsku na putu do Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Vatreni" će nakon dodatnih kvalifikacija za Euro 2004. prvi put zaigrati za bodove u nekoj utakmici sa zapadnim susjedima u kvalifikacijskoj skupini H, uz Slovačku, Rusiju, Cipar i Maltu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić brani Kovačića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Slovenci će u borbu za kartu za Katar sa starim znancima Hrvatima, Slovacima i Rusima", piše javna televizija RTV Slovenija.

"Uh, kakva skupina za Sloveniju. Obećava spektakl, jedva čekamo", pišu kolege iz Ekipe SN.

Portal Siol.net u naslovu ističe Hrvatsku kao protivnika Sloveniji i dodaje kako još nisu pobijedili Hrvate u osam utakmica (pet poraza i tri remija).

I Žurnal24 ističe negativan rekord Dežele u okršajima s Hrvatskom i prenosi izjave izbornika Matjaža Keka za službene stranice nogometnog saveza.

MATJAŽ SIPA POHVALE Kek: Ne zovete zbog Piranskog zaljeva? Hrvatski nogomet me zadužio, 'vatreni' su broj jedan!

- Skupina je zanimljiva zbog naših susjeda, Slovaka i Rusa, s kojima smo već igrali kvalifikacijske utakmice. Također, izvukli smo najbolje rangirane protivnike iz petog i šestog bubnja. Ali ovo je skupina kao i svaka druga. Moglo bi biti bolje, moglo bi i lošije. Ako nisi na nivou za takvo natjecanje, nikakav ti protivnik ne može pomoći - rekao je Kek i dodao:

- Nema idealnih skupina, svi su protivnici jaki i žele proći. Imamo svjetske viceprvake, Slovake, Ruse koji se kvalificiraju za velika natjecanja. Cipar i Malta protivnici su vrijedni poštovanja. Svi su oni bili visoko rangirani u svojim jakosnim skupinama, a najveću draž predstavlja Hrvatska - rekao je Kek i otkrio kako su ga odmah zvali s druge strane granice da čuju njegove reakcije.

IZBORNIK JE OPREZAN Dalić: Izvukli smo ponajbolje iz svakog šešira, ali favoriti smo

- Prije svega, moramo misliti na sebe. Slovenija sigurno nije favorit, ali učinit će sve da se dobro pripremi i iskoristi sve raspoloživo u igračkom kadru - kaže Matjaž.

Po tri utakmice igraju se u ožujku i rujnu.

- Format natjecanja jako je zanimljiv, moramo se naviknuti na tri kvalifikacijske utakmice u jednom tjednu i pripremiti se iznimno dobro. Umjereni smo optimisti, na krilima Lige nacija i znamo da sad moramo biti na još višem nivou. Prve tri utakmice u ožujku otkrit će kakva je slovenska reprezentacija - zaključio je Kek.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • antimunjenih 08.12.2020.

    Ajmo igrat za piranski zaljev

  • LOLNeki 07.12.2020.

    Vjerojatno bi bilo bolje da smo dobili nekog drugog a ne Slovence. Biti će napaljeniji prema nama nego prema ostalima u grupi.

  • intellectus 07.12.2020.

    I ja potičem civiliziranu raspravu, neću ništa ružnog reći o Bosancima. Moja "braća" nisu, ovo je iskreno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare