Obavijesti

Sport

Komentari 20

Slovencima rastu zazubice: Još vas nismo dobili, bit će spektakl

Slovencima rastu zazubice: Još vas nismo dobili, bit će spektakl

Slovenci nisu igrali utakmicu za bodove protiv Hrvatske od čuvenih dodatnih kvalifikacija za Euro 2004., a put im se opet spojio u borbi za katarski Mundijal. Kolege iz Dežele s poštovanjem govore o "vatrenima"

VIDEO

Matjaž Kek (59) popularna je ličnost u hrvatskoj javnosti zbog gospodskog ponašanja i sjajnih rezultata tijekom petogodišnjeg vođenja Rijeke. A sad će pokušati zaustaviti Hrvatsku na putu do Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Vatreni" će nakon dodatnih kvalifikacija za Euro 2004. prvi put zaigrati za bodove u nekoj utakmici sa zapadnim susjedima u kvalifikacijskoj skupini H, uz Slovačku, Rusiju, Cipar i Maltu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić brani Kovačića

Pokretanje videa...

Dalić o Kovačiću 01:20

"Slovenci će u borbu za kartu za Katar sa starim znancima Hrvatima, Slovacima i Rusima", piše javna televizija RTV Slovenija.

"Uh, kakva skupina za Sloveniju. Obećava spektakl, jedva čekamo", pišu kolege iz Ekipe SN.

Portal Siol.net u naslovu ističe Hrvatsku kao protivnika Sloveniji i dodaje kako još nisu pobijedili Hrvate u osam utakmica (pet poraza i tri remija).

I Žurnal24 ističe negativan rekord Dežele u okršajima s Hrvatskom i prenosi izjave izbornika Matjaža Keka za službene stranice nogometnog saveza.

- Skupina je zanimljiva zbog naših susjeda, Slovaka i Rusa, s kojima smo već igrali kvalifikacijske utakmice. Također, izvukli smo najbolje rangirane protivnike iz petog i šestog bubnja. Ali ovo je skupina kao i svaka druga. Moglo bi biti bolje, moglo bi i lošije. Ako nisi na nivou za takvo natjecanje, nikakav ti protivnik ne može pomoći - rekao je Kek i dodao:

- Nema idealnih skupina, svi su protivnici jaki i žele proći. Imamo svjetske viceprvake, Slovake, Ruse koji se kvalificiraju za velika natjecanja. Cipar i Malta protivnici su vrijedni poštovanja. Svi su oni bili visoko rangirani u svojim jakosnim skupinama, a najveću draž predstavlja Hrvatska - rekao je Kek i otkrio kako su ga odmah zvali s druge strane granice da čuju njegove reakcije.

- Prije svega, moramo misliti na sebe. Slovenija sigurno nije favorit, ali učinit će sve da se dobro pripremi i iskoristi sve raspoloživo u igračkom kadru - kaže Matjaž.

Po tri utakmice igraju se u ožujku i rujnu.

- Format natjecanja jako je zanimljiv, moramo se naviknuti na tri kvalifikacijske utakmice u jednom tjednu i pripremiti se iznimno dobro. Umjereni smo optimisti, na krilima Lige nacija i znamo da sad moramo biti na još višem nivou. Prve tri utakmice u ožujku otkrit će kakva je slovenska reprezentacija - zaključio je Kek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka