Obavijesti

Sport

Komentari 61

Dalić: Izvukli smo ponajbolje iz svakog šešira, ali favoriti smo

Dalić: Izvukli smo ponajbolje iz svakog šešira, ali favoriti smo

Kvalifikacije počinju u ožujku, tada će se igrati tri kola, a završavaju u studenom iduće godine. Na Mundijal izravno ide samo pobjednik skupine, a drugoplasirani će u doigravanje koje će se igrati u proljeće 2022.

Slovačka, Rusija, Slovenija, Cipar i Malta. To će biti naši protivnici od ožujka 2021. do studenog 2021. godine. Dalje izravno prolazi samo pobjednik skupine. To nam je donio ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Raspored utakmica bit će poznat u utorak.

Pokretanje videa ...

- Kao što je uglavnom slučaj, ždrijeb je mogao biti i bolji i lošiji, ali Hrvatska je s razlogom bila među prvim nositeljima i ne trebamo bježati od uloge favorita. Naš cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo, a ovo je skupina u kojoj to možemo ostvariti. Jake utakmice iz protekle dvije godine dobro su nam došle kao priprema za ove susrete - rekao je nakon ždrijeba hrvatski izbornik za službenu stranicu našeg saveza i dodao:

- Iz druge i treće jakosne skupine dobili smo Slovačku i Rusiju, protivnike s kojima imamo relativno svježa iskustva, oni će biti naši najveći konkurenti za prvo mjesto. Međutim, ni ostale utakmice nisu jednostavne jer smo iz većine jakosnih skupina dobili ponajbolje reprezentacije. No, ponavljam, Hrvatska je favorit i tako ćemo se postaviti od početka.

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal

S Rusijom smo igrali na Mundijalu 2018., a sa Slovačkom u kvalifikacijama za Euro. Bili smo uspješni.

- Slovačka se pokazala kao kvalitetna ekipa, zasluženo su se plasirali na Euro. Mi smo u Trnavi odigrali odličnu utakmicu, ali sjetimo se da su u Rijeci vodili i pokazali kvalitetu. Imaju iskustvo igranja s Hrvatskom i to će im dobro doći. Rusi su kvalitetni, pokazali su to i protiv nas na Svjetskom prvenstvu, nakon što su izbacili jednu Španjolsku. Slovenija se digla i napreduje pod vodstvom Matjaža Keka koji nas izvrsno poznaje, i sigurno će kao naši susjedi imati jedan poseban motiv pokazati svoju kvalitetu. Ne smijemo podcijeniti ni Cipar i Maltu jer su to reprezentacije koje iz ciklusa u ciklus pokazuju da su tvrd orah čak i najboljim reprezentacijama, a svakako ne lagani protivnici za nabijanje gol-razlike - kaže Zlatko Dalić.

Hrvatska će po tri utakmice igrati u ožujku i rujnu. Čeka nas jako naporan ritam.

- Navikli smo na takav raspored u protekla dva mjeseca, vidjeli smo da to nije lagano jer nema vremena za trening. Nemamo puno prava na pogreške, ali ulog je Svjetsko prvenstvo i tako moramo pristupiti od prve minute prve utakmice. Priželjkujem samo da svi budemo zdravi jer kada imamo sve igrače na raspolaganju, onda smo pravi i kvalitetni, i duboko vjerujem, najbolji u ovoj skupini. Skupina je zahtjevna, s jakim protivnicima koje poštujemo. No, Hrvatska u Kataru želi braniti svoje svjetsko srebro, i učinit ćemo sve da to ostvarimo - za kraj je rekao Dalić.