To je to što me zanima!

Slučajan susret s ikonom NBA-a: Hrvatska? Znam, Janika Kostelić

Imali smo priliku popričati s legendarnim američkim košarkašem Markom Eatonom, koji je iznenada preminuo u petak, davne 2003. u Atlanti. Govorio nam je o strasti prema skijanju
Vidi originalni članak

Legendarni američki košarkaš Mark Eaton preminuo je u petak u 65. godini života u Park Cityju u Uti. Dvostrukoga najboljega obrambenog igrača NBA lige pronašli su u besvjesnom stanju kraj bicikla. Što se točno dogodilo, pokazat će obdukcija.

Prije 18 godina, u posjetu Atlanti povodom All-Star vikenda, zadnjeg za Michaela Jordana i prvog LeBona Jamesa, imali smo priliku popričati s gorostasom od 224 centimetra koji je dominirao pod obručom od 1982. do 1993. igrajući za Jazzere.

IMAO JE 64 GODINE Preminuo je Mark Eaton: Od automehaničara pretvorio se u obrambenu zvijezdu NBA lige

Šećući ulicom Peachtree, jednom od žila kucavica centra Atlante, bez ikakve pratnje razgledavao je izloge i nije ga ni najmanje smetalo što su ga svakih nekoliko metara zaustavljali košarkaški fanovi želeći se upoznati. Ni nas nije odbio.

- Hrvatska! Znam gdje je Hrvatska, pa vi imate sjajne košarkaše i skijaše - ponudio je odgovor na naše prvo pitanje.

Skijanje?

- Da. Janica Kostelić osvojila je nekoliko zlatnih olimpijskih medalja, zar to ne znate?

Mi to dobro znamo, pitanje je otkud vi znate za Janicu?

- Skijanje mi je velika ljubav. Nakon završetka NBA karijere redovito održavam kondiciju skijanjem. Barem dvaput tjedno skijam i uživam u tome. Osim toga, skijanje obožavam i gledati, a Olimpijske igre bile su u mom kraju tako da sam čuo i za Janiku - rekao je Eaton, misleći na našu Snježnu kraljicu.

Kako ste uspjeli pronaći tako velike skije na kojima se možete sigurno spuštati niz padine?

- Nije to problem, skijam na 195 cm dugim skijama i sasvim mi dobro odgovaraju.

I kako se snalazite, s obzirom na vašu visinu?

- Sasvim ugodno, kad se čovjek jednom navikne na skije nije to nikakav problem. Trudim se što manje padati i zasad mi to uspijeva. Skijanje je jako dobro za održavanje kondicije i snage nogu, a trebaju vam jake noge da nosite moju kilažu.

Čime se sad bavi jedan od najpoznatijih blokera NBA lige?

- Živim u Salt Lake Cityju, vlasnik sam dvaju restorana koji su vrlo popularni, a slobodno vrijeme provodim na okolnim planinama. 

Pratite li NBA ligu?

- O da, redovito, košarka je moja strast koje se nikako ne mogu osloboditi. NBA je napravila puno u promociji košarke u svijetu, puno je stranaca zaigralo u NBA-u, to vi uostalom znate i po vašim igračima koji su tu, tako da je postala planetarna zabava - zaključio je Eaton razgovor nakon slučajnog susreta u Atlanti u veljači 2003.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 31.05.2021.

    Covjek iznenada preminuo prije 18 godina. Bas prava ekskluziva.

  • 31.05.2021.

    Da nije primio cjepivo slučajno? Ili ga je strašni kovid uhvatio na biciklu?

  • Čobo 30.05.2021.

    "Imali smo priliku popričati s legendarnim američkim košarkašem Markom Eatonom, koji je iznenada preminuo u petak, davne 2003. u Atlanti." Znači prva rečenica članka je toliko loše strukturirana, kao da ju je pisalo dijete od 6 godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare