Sport

Komentari 22

Preminuo je Mark Eaton: Od automehaničara pretvorio se u obrambenu zvijezdu NBA lige

Preminuo je Mark Eaton: Od automehaničara pretvorio se u obrambenu zvijezdu NBA lige

Eaton je preminuo u 65. godini života, a pronašao ga je susjed. Eaton se nalazio na ulici te je bio bez svijesti pokraj svog bicikla. Točan uzrok smrti još je nepoznat

Bivša zvijezda Utah Jazza i dvostruki najbolji obrambeni igrač godine NBA lige, Mark Eaton, preminula je u petak navečer. Potvrdila je to i NBA liga.

Eaton je preminuo u 65. godini života, a pronašao ga je susjed. Eaton se nalazio na ulici te je bio bez svijesti pokraj svog bicikla. Točan uzrok smrti još je nepoznat.

'Dobri div', kako su mu često tepali u Americi, imao je jednu od najnevjerojatnijih košarkaških priča ikad. Eaton je radio kao automehaničar, a zamijetio ga je pomoćni trener jednog koledža u Kaliforniji. Bio je pola metra viši od većine svojih klijenata te je brzo upao u oči tom treneru koji ga je naposljetku uspio nagovoriti da se počne baviti sveučilišnom košarkom. 

Naposljetku je završio i u NBA ligi gdje je 1985. godine oborio rekord za broj blokada po utakmici s nevjerojatnim 5,6 po susretu. Dan danas drži i rekord za najviše blokada po utakmici u cijeloj karijeri s 3,5.

Od umirovljenja se bavio ugostiteljstvom, ali je i držao brojna predavanja na raznim konferencijama i sveučilištima. Eaton je bio poznat kao jako motivirajući govornik i pravi vođa. Volio se angažirati u raznim aktivnostima u kojima je pomagao drugima, pa je tako bio i na čelu Udruge umirovljenih igrača NBA lige gdje je pomagao igračima da se prilagode životu nakon karijere.

Najčitaniji članci