To je to što me zanima!

Boban dobio otkaz: 'Hvala mu, klub se želi vratiti u sam vrh'

AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci, objavio je Milan
Vidi originalni članak

Sada je i službeno - Zvonimir Boban više nije Chief Football Officer Milana. Legendarni Vatreni dobio je otkaz nakon što je dao, po mišljenju vlasnika 'rossonera' Elliott grupe i izvršnog direktora Ivana Gazidisa, neprimjeren intervju za Gazzettu dello Sport.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, to je samo opravdanje za odnos koji već mjesecima ne funkcionira. Boban i Gazidis nisu mogli pronaći zajednički jezik u velikoj većini stvari i dok je bivši Vatreni htio vratiti Milan na stare staze slave i europski vrh, Gazidis je u kombinaciji s vlasnicima htio, i čini se da će uspjeti, napraviti poligon mladih igrača spremnih za prodaju europskim konkurentima.

Boban se djelomično slagao s time tvrdeći da klubu trebaju i iskusniji igrači. Previše razmirica između dvojca dovelo je do toga da je Boban dobio otkaz, a Gazidis ostao na čelu kluba. Paolo Maldini je za sada ostao neokrznut.

- AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri - objavio je Milan u službenom očitovanju putem svoje internetske stranice.

- Klub će nastaviti davati podršku Stefanu Pioliju i prvoj momčadi u svim područjima i optimističan je po pitanju nadolazećih utakmica u sezoni 2020. Klupske ambicije i dalje ostaju povratak u sam vrh europskog nogometa  pazeći pritom na odgovorno investiranje u momčad u skladu s Uefinim financijskim fair playom.

Odnos s Gazidisom nije bio na razini jer Južnoafrikanac ima drugačiju viziju kluba. Stoga je njegov idući potez angažman Ralfa Rangnicka, čovjeka koji će preuzeti i klupu Milana i mjesto sportskog direktora te će donositi ključne odluke i imati sve ovlasti u gradnji momčadi. Nešto što je imao sir Alex Ferguson u Manchester Unitedu.

Hoće li takav Milan uspjeti veliko je pitanje. No, isto tako pitanje je i što će biti s Maldinijem koji bi u slučaju Rangnickova dolaska bio višak.

Zvonimir Boban svoj je posao radio časno i s najboljom namjerom, šteta je samo što nije dijelio istu viziju s čelnicima.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Jacky71 08.03.2020.

    Kako igraju neka se mole bogu da su uopce u Serie A, pa to su nakupili nekih crncica, migranata, nekih Talijana koji nisu ni za trecu ligu, Ibrahimovic je bio top prije 10 god. Itd. Najveca greska Rebica sto je otisao tamo, zivo rasulo od kluba

  • 08.03.2020.

    Sad u Zg opet restaurnt otvoriti

  • P0WK 08.03.2020.

    Haha zele se vratiti u sam vrh, a jedino dobro pojacanje Ibra i Rebic u zadnjih 500milja eura pojacanja doveo Boban, ovi sve prosjeke doveli. I sad se kao idu okretat mlađima s kojima znas da nema sanse za rezultat,..njima je bitno nesto drugo ko i svim "ulagacima"

Komentiraj...
Vidi sve komentare