Obavijesti

Sport

Komentari 47

Boban dobio otkaz: 'Hvala mu, klub se želi vratiti u sam vrh'

Boban dobio otkaz: 'Hvala mu, klub se želi vratiti u sam vrh'
1

AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci, objavio je Milan

VIDEO

Sada je i službeno - Zvonimir Boban više nije Chief Football Officer Milana. Legendarni Vatreni dobio je otkaz nakon što je dao, po mišljenju vlasnika 'rossonera' Elliott grupe i izvršnog direktora Ivana Gazidisa, neprimjeren intervju za Gazzettu dello Sport.

Pokretanje videa...

00:36

No, to je samo opravdanje za odnos koji već mjesecima ne funkcionira. Boban i Gazidis nisu mogli pronaći zajednički jezik u velikoj većini stvari i dok je bivši Vatreni htio vratiti Milan na stare staze slave i europski vrh, Gazidis je u kombinaciji s vlasnicima htio, i čini se da će uspjeti, napraviti poligon mladih igrača spremnih za prodaju europskim konkurentima.

Boban se djelomično slagao s time tvrdeći da klubu trebaju i iskusniji igrači. Previše razmirica između dvojca dovelo je do toga da je Boban dobio otkaz, a Gazidis ostao na čelu kluba. Paolo Maldini je za sada ostao neokrznut.

- AC Milan potvrđuje da je Zvonimiru Bobanu obznanio kako je njegov ugovor za mjesto Chief Football Officer raskinut. Klub zahvaljuje Zvonimiru za njegove usluge posljednjih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri - objavio je Milan u službenom očitovanju putem svoje internetske stranice.

- Klub će nastaviti davati podršku Stefanu Pioliju i prvoj momčadi u svim područjima i optimističan je po pitanju nadolazećih utakmica u sezoni 2020. Klupske ambicije i dalje ostaju povratak u sam vrh europskog nogometa  pazeći pritom na odgovorno investiranje u momčad u skladu s Uefinim financijskim fair playom.

Odnos s Gazidisom nije bio na razini jer Južnoafrikanac ima drugačiju viziju kluba. Stoga je njegov idući potez angažman Ralfa Rangnicka, čovjeka koji će preuzeti i klupu Milana i mjesto sportskog direktora te će donositi ključne odluke i imati sve ovlasti u gradnji momčadi. Nešto što je imao sir Alex Ferguson u Manchester Unitedu.

Hoće li takav Milan uspjeti veliko je pitanje. No, isto tako pitanje je i što će biti s Maldinijem koji bi u slučaju Rangnickova dolaska bio višak.

Zvonimir Boban svoj je posao radio časno i s najboljom namjerom, šteta je samo što nije dijelio istu viziju s čelnicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica