To je to što me zanima!

Repeša preuzeo Cibonu: Ova momčad nema puno talenta

Na press konferenciji u Savskoj Jasmin Repeša je službeno predstavljen kao novi trener Cibone. Jasko je treći trener 'vukova' u sezoni, a peti ukupno u godinu dana
Vidi originalni članak

Kao što je bilo i najvljivano, sad je i službeno potvrđeno na press konferenciji u Savskoj - Jasmin Repeša je preuzeo košarkaški klub Cibonu te se tako po treći put u karijeri vratio pod Toranj.

- Stigao sam u tu životnu fazu kad me zanima samo pet, šest europskih klubova. No gledao sam Cibonu protiv Zadra u četvrtak i razmislio o povratku - rekao je Repeša na press konferenciji.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije bio je najizgledniji kandidat nakon Vrankovićeve smjene prije mjesec dana, no zbog teškog financijskog stanja u klubu, nije došlo do suradnje. Klupu su povjerili 32-godišnjem Danijelu Lutzu koji je u četvrtak ekspresno smjenjen nakon neočekivanog ispadanja u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića od Zadra.

Katastrofalan nastup u Eurocupu bez pobjede, neplasman u Final Four kupa te sredina tablice u regionalnoj ABA ligi bili su dovoljan argument čelnicima kluba da posegnu ka ambicioznijem rješenju. 

Jasko se tako iznenada pojavio pod Tornjem u petak ujutro nakon čega je dogovorio suradnju s 'vukovima' koje će voditi u trećem mandatu. 

- Ne može Cibona dolje postići 89 koševa i izgubiti. Ova momčad nema talenta, ali je radna momlad. Pravi problem je u pristupu. Nedostaje pojedinačnog i timskog samopouzdanja, a pozicija razigravača je kritična jer Kus je ostao sam. Došao nam je El Amin s kojim moram napraviti ozbiljan razgovor jer izlazi iz teške ozljede. Ima rezervi u pristupu igrača i tek kada vidim koliko svi daju kada daju 100 posto onda ću odlučiti tko može s nama dalje - rekao je Jasko i naglasio da će postojećem stručnom stožeru dati mjesec dana da se pokažu.

Repeša će biti posebno oprezan kad se radi o dovođenju stranaca.

- Cibona pored sređenog stanja na parketu mora imati i besprijekoran skauting i omladinski pogon, nešto poput Udinesea u talijanskom nogometu. Ako će Cibona tražiti stranca u lipnju i srpnju, ponovo će imati problema. Mi danas u Hrvatskoj imamo strance koji nisu našli svoje mjesto u Italiji, Španjolskoj, Rusiji, Francuskoj, Njemačkoj... Ja na takve strance neću pristajati. Po pričama svih građana mi smo tek treći klub u gradu no i to ćemo probati promijeniti.

Na čelu Cibone bio je od 1995-1997. kad je osvojio dva prvenstva Hrvatske i Kup te od 2001.-2002. kad je uzeo naslov prvaka i Kup. Od 2002. godine dosad trenirao je talijanske klubove Fortitudo Bolognu, Lottomatica Romu te Pallacanestro Treviso.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • sosqe 31.12.2011.

    jedan od najboljih europskih trenera definitivno i da je ostao u repki nebi se onako sramotili..ajmo sad cibosi vratit stari sjaj!!!

  • jarunos 31.12.2011.

    kaj ovi dalmatinci mrze cibonu??? pa kako vas nije stid i sram opce pisat ovdje,vas DANKO RADIC je pomogao Ciboni,nije Novosel ni neki drugi purger nego BOZE MILICEVIC,nisam cuo da ima purgera BOZA,zadrani bolje vi pisite protiv cedevita,napolitanki i ostalih namaza i umaza a ne cibonu..Cibonu je unistio dalmatinac Milicevic,a kk-zagreb je mafijaski klub,Tedeski dalmatinac,pa kaj vi u stvari dalmosu ocete,nekuzim vas majkemi??

  • micko1 30.12.2011.

    Repeša folirant.

Komentiraj...
Vidi sve komentare