Obavijesti

Sport

Komentari 20

Repeša preuzeo Cibonu: Ova momčad nema puno talenta

Repeša preuzeo Cibonu: Ova momčad nema puno talenta
6

Na press konferenciji u Savskoj Jasmin Repeša je službeno predstavljen kao novi trener Cibone. Jasko je treći trener 'vukova' u sezoni, a peti ukupno u godinu dana

VIDEO

Kao što je bilo i najvljivano, sad je i službeno potvrđeno na press konferenciji u Savskoj - Jasmin Repeša je preuzeo košarkaški klub Cibonu te se tako po treći put u karijeri vratio pod Toranj.

- Stigao sam u tu životnu fazu kad me zanima samo pet, šest europskih klubova. No gledao sam Cibonu protiv Zadra u četvrtak i razmislio o povratku - rekao je Repeša na press konferenciji.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije bio je najizgledniji kandidat nakon Vrankovićeve smjene prije mjesec dana, no zbog teškog financijskog stanja u klubu, nije došlo do suradnje. Klupu su povjerili 32-godišnjem Danijelu Lutzu koji je u četvrtak ekspresno smjenjen nakon neočekivanog ispadanja u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića od Zadra.

Katastrofalan nastup u Eurocupu bez pobjede, neplasman u Final Four kupa te sredina tablice u regionalnoj ABA ligi bili su dovoljan argument čelnicima kluba da posegnu ka ambicioznijem rješenju. 

Jasko se tako iznenada pojavio pod Tornjem u petak ujutro nakon čega je dogovorio suradnju s 'vukovima' koje će voditi u trećem mandatu. 

- Ne može Cibona dolje postići 89 koševa i izgubiti. Ova momčad nema talenta, ali je radna momlad. Pravi problem je u pristupu. Nedostaje pojedinačnog i timskog samopouzdanja, a pozicija razigravača je kritična jer Kus je ostao sam. Došao nam je El Amin s kojim moram napraviti ozbiljan razgovor jer izlazi iz teške ozljede. Ima rezervi u pristupu igrača i tek kada vidim koliko svi daju kada daju 100 posto onda ću odlučiti tko može s nama dalje - rekao je Jasko i naglasio da će postojećem stručnom stožeru dati mjesec dana da se pokažu.

Repeša će biti posebno oprezan kad se radi o dovođenju stranaca.

- Cibona pored sređenog stanja na parketu mora imati i besprijekoran skauting i omladinski pogon, nešto poput Udinesea u talijanskom nogometu. Ako će Cibona tražiti stranca u lipnju i srpnju, ponovo će imati problema. Mi danas u Hrvatskoj imamo strance koji nisu našli svoje mjesto u Italiji, Španjolskoj, Rusiji, Francuskoj, Njemačkoj... Ja na takve strance neću pristajati. Po pričama svih građana mi smo tek treći klub u gradu no i to ćemo probati promijeniti.

Na čelu Cibone bio je od 1995-1997. kad je osvojio dva prvenstva Hrvatske i Kup te od 2001.-2002. kad je uzeo naslov prvaka i Kup. Od 2002. godine dosad trenirao je talijanske klubove Fortitudo Bolognu, Lottomatica Romu te Pallacanestro Treviso.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres
NEPRIMJERENO

Bivši HNL trener izvadio je golmana nakon 13 minuta. Naredio mu i da skine dres

Karlovac je u 29. kolu 2. NL izgubio kod Hrvatskog dragovoljca (2-0) i tako se kolo prije kraja oprostio od drugog mjesta koje vodi u razigravanje za drugu ligu. Utakmica je pala u drugi plan zbog reakcije Igora Pamića

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'
ZADNJE KOLO HNL-A

VIDEO Lokomotiva - Hajduk 2-5: Ludnica za kraj sezone! Splićani utrpali pet komada 'lokosima'

Sedam golova u samo osam pokušaja u okvir palo je u ludoj utakmici u Kranjčevićevoj. HNS će imati pune ruke posla jer kod četiri zgoditka je upitno tko je konačni strijelac
Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice
RUŽNE SCENE

Torcida zatrpala teren bakljama i izazvala prekid, kapetani s Belom dogovorili kraj utakmice

Umjesto nogometnog kraja, utakmicu Lokomotive i Hajduka prekinula je Torcida, koja je u sudačkoj nadoknadi zatrpala travnjak bakljama. Sudac Bel je prekinuo susret bez odigrane predviđene nadoknade